sobota 11. června 2022

Přes odevzdaného soupeře k historickému titulu


 Kolo před koncem okresního přeboru je znám letošní přeborník. Naprosto po zásluze se jím stal tým TJ Sokol Božice A! Tomuto historickému úspěchu se podrobněji budeme věnovat v následujících týdnech a měsících. Dnes klukům blahopřejeme a těšíme se na zajímavé příští!

OP: Božice A - Hostěradice 8:0 (4:0). Branky: 4x Žanek (Honza Lukáš), po jedné, Soukič (Lukáš Soukup), Lovec (Evžen Egner) , Honza Bártl a Pavel Michalovič


Kromě distancovaného a neomistnělého beka Žapa (Davida Švejdíka), chyběli z letošní mistrovské sestavy pouze Richard Nevoral a Lukáš Hrobár. Potěšili nás tak svými výkony i ti, které vidíme jen sem tam, nebo jsme je na jaře neviděli vůbec. Všem za jejich přístup a nasazení patří dík a sláva! Sláva Božicím, sláva našim odhodlaným a zodpovědným borcům, sláva fotbalu, jedné z nejkrásnějších sportovních disciplín na světě.



Soupeř ovlivněný jinou sportovní událostí spojenou s jejich místním slavným rodákem Jiřím Procházkou přijeli pouze v jedenácti, bez řady tradičních opor včetně kapitána Burgra, ale s početnou suitou věrných fanoušků, a za to taky klobouk dolů. Neopustili svoje borce, i když se jim v závěru soutěže se silnými soupeři nedaří a vlastně už delší dobu o nic nehrají. Sudí David Pikart napsal do záznamu o utkání, že nás bylo přítomno 180 diváků a já mu věřím.

O utkání toho není moc co psát. Vlastně se čekalo, kdy dáme první branku, kdy ji pojistíme a kolik branek do konce zápasu ještě vstřelíme. Snad bych jen upřesnil, že na 5:0 zvyšoval Žanek dorážkou z penalty. A dodávám, že od 78´ hráli hosté v deseti bez vyloučeného hráče, který fauloval zezadu unikajícího Žanka těsně před velkým vápnem, takže mu zmařil jasnou gólovou příležitost. 

                                      (lan)    





  

Žádné komentáře:

Okomentovat