neděle 28. srpna 2022

Adámkové si odvezli všechny body

Martin se od míče odstavit nenechal
a stál na začátku snížení na 3:4

 Není zcela běžné, aby se na soupisce týmu objevilo téměř 50% shodných příjmení. V týmu TJ Višňové tomu tak je a navíc ještě útočník jménem Jakub je střelecky mimořádně disponovaný a naši branku zatížil třemi góly. A i tu první nám dal Adámek, ale Dominik.

I.B tř. sk.B: Božice - Višňové 3:4 (1:3). Naše branky: Evžen Egner, Roman Šob a Jan Lukáš.



Ani jsem ještě neměl připravené svoje fotografické nádobíčko, když přišel asi nejsporně moment zápasu. Běžela 8´, hosté ztékali opět naši svatyni, Míša prudkou střelu vyrazil na břevno a natažený zůstal ležet na čáře mezi tyčemi. Kam přesně se odrazil od břevna míč na zem, to ví jenom pomezní sudí Šmíd, video asistenta hlavního rozhodčího bohužel v naší soutěži připraveného nemáme. Hlavní sudí nejdříve naznačoval hrejte dál, ale po konzultaci se svým asistentem ukázal na středový kruh a my tak prohrávali 0:1.

Dlužno dodat, že hosté byli od začátku rychlejší, důraznější s jasným tahem na branku a vstřelení gólu bylo asi otázkou času (už v 5´orazítkovali naši tyč). Náš opět oslabený tým (Žák, Zachoval, Pavelčík, Hrobár a dlouhodobě nehrající hráči) bojoval statečně a odhodlaně, ale až tato sporná branka ho probudila a nakopla. První střelu na hostující bránu vyslal Čudl v 11´, když si krátce předtím prohodil Roman místo se Soukyčem. Nadějně to vypadalo v 16´, ale po Čudlově přímáku vydoloval Žanek "jenom" roh. Jako studená sprcha pak přišla 20´, kdy jsme opět chybovali v rozehrávce na půlce  a samostatný nájezd Jakub Adámek proměnil na vedení 0:2 pro hosty. Možná i více než 50členná skupina hostujících fanoušků mohla být spokojená a trpělivě a v dobré náladě vyčkávala i ve frontě na zpěněný mok.

Občasné záblesky brankových příležitostí (Pacík, Žanek) neměly důraz a razanci. Jednou z toho byl roh (Žanek ve 32´) a jednou pěkná střela z přímáku (Žanek ve 36´). Pak však přišel opět náš propad a rychlonohý střelec hostů Jakub Adámek (č. 11) rozvlnil síť naší brány potřetí. A tak místo toho, abychom kontrovali my a do šaten šli s kontaktním gólem, inkasovali jsme na hrozivých 0:3.

Naštěstí jsme ani za tohoto nepříznivého vývoje zápasu nerezignovali a hráli svou hru až do hvizdu sudího. To se nám vyplatilo, jak před koncem 1. půle, tak později i před koncem celého zápasu. Po závaru před hostující brankou se nejlépe orientoval Lovec a ve 45´ snížil na přece jenom veselejších 1:3.

V závěru přestávky jsem si šel k udírně na trampskou cigáru a tak jsem jenom vzdáleně mohl pozorovat, co se děje na druhém konci hřiště před pergolami, kam ve druhé půli lavinovitě útočili hosté. Jejich tlak završil v 52´ opět Jakub Adámek povedenou střelou k pravé tyči a zvýšil tak náskok svého týmu na 1:4.

V gólovce se v 74´ ocitl Žanek a pěkně jsme to před soupeřovou bránou roztočili v 80´. Naději vykřesl v 85´ razantní střelou Roman Šob a z 20m prostřelil výborného gólmana hostí na 2:4. Oba týmy postupně takticky vystřídaly (na obou stranách po třech hráčích). Šťastnější bylo střídání u nás, neboť se Martin Topolčan, který v 82´ nahradil v záloze Čudla, nenechal na půlce odstavit od míče a po následném přímém kopu v podání Žapíka snížil Žanek v 90´ na kontaktních 3:4. V nastaveném čase jsme šli na zteč, ale dvě přidané minuty byly na vyrovnání málo. Máme za to, že vzhledem ke zdržovací taktice hostů a velmi častém "válení sudů" mohlo být nastavení delší, ale teď s tím už nic nenaděláme.

Ceníme si toho, že naši hráči nehodili flintu do žita, respektovali taktické pokyny trenéra a nechali na hřišti duši. Platíme zatím nováčkovskou daň a vypořádáváme se s očekávatelným i neočekávatelným oslabením. Knížecí rady dávat nikdo z nás nebude, od toho je vedení našeho fotbalového oddílu, aby situaci analyzovalo a přineslo následná opatření. Možná se dočkáme už za týden v Jevišovicích.

                                (lan)




















































Žádné komentáře:

Okomentovat