sobota 13. srpna 2022

Krajská premiéra: Zaslouženě jsme sáhli na bod (+foto)


Bývalý božický fotbalista to okomentoval na fbc jasně, stručně a přesně: "Dělba bodů podle mě zasloužená. Koukatelný fotbal z obou stran." 

I.B tř.sk.B: Božice - Miroslav 2:2 (1:1). Naše branky Honza Lukáš (2x)




Od úvodního do závěrečného hvizdu velmi dobrého sudího Rodingera bylo na co se koukat. Oba týmy hrály s nasazením, se zajištěnými obranami, výbornými gólmany (hostující dohrál se zraněním), řadou pěkných fotbalových momentů, řadou gólových šancí a taky se čtyřmi brankami, po dvou na obou stranách.

Zkušenější hosté začali lépe a svou mírnou územní převahu korunovali v 16´ vedoucí brankou - 0:1. Byla to střela z dálky a tak trochu haluz, když předtím Pumpido zlikvidoval dvě hostující tutovky (ve 3´a 15´).

Netrvalo dlouho, Soukič to pěkně potáhl po svém křídle a zažehl jiskřičku naděje pro náš mančaft. Brvas už byl ve 24´ hodně nebezpečný a goloč bravurně vyrazil na roh. Kopali jsme pak dva rohy za sebou, kopnuté dobře, myšlenka dobrá... I Žanek se blýskl ve 33´přesným centrem, z něhož jsme měli daslší roh. 

V 36´ Žanek z větší dálky přesně zamířil - a polovysoký míč se zatřepetal v síti! Vyrovnali jsme zaslouženě na 1:1 a dál pokračovali s vysokým nasazením v dobré hře. Poločas jsme dohráli v relativním klidu a pohodě.

I druhá půlka pokračovala ve svižném tempu a dlužno dodat, že víc jsme byli v těchto chvílích víc vidět. V 51´ přišla nádherná přihrávka z hloubi našeho pole na nabíhajícího Žanka a ten nezadržitelně skóroval a poslal nás do vedení 2:1.

Další pokus o vysunutí Žanka v 62´ už sice nevyšel, ale ve hře jsme byli stále a pálili jsme jako u Verdunu. 2x střílel Žanek, 2x mu šanci vyrazil výborný Heneš. Do hry přišel Čopek místo Pacíka a později ještě Číža a Rosťa.

V 71´ nezúročil tutovku R. Bartl v dresu hostí a zavelel tak k miroslavské zteči. V zahuštěném prostoru v našem malém vápně skončil nakonec míč v 78´ v naší bráně a tak bylo vyrovnáno 2:2.

Opět jsme se sebrali a v rozmezí 81´- 82´jsme měli dva rohy a Žanek jednou v dobré pozici přestřelil. Velmi nadějná byla pumelice Honzy Zachovala v 88´, která šla jen těsně nad. Zápas jsme dohráli v klidu a pohodě a byli jsme všichni šťastní, že se nám náš vstup do krajské soutěže vydařil. Jak zaznělo na sociálních sítích od našich: "Mohli jsme to dneska i urvat...!"

Odcházeli jsme všichni velmi spokojení, i v hledišti vládla příjemná atmosféra, hodně diváků bylo z Miroslavi i z našeho okolí. Fotbal by měl stmelovat a to se teda dneska podařilo. Pozdravil jsem se i se Zdeňkem Kolesou, který dodržel slib, že se pokusí přijet. Určitě nebyl zklamán. Rozcházeli jsme se pozvolně a řada našich nepochybně úspěšný vstup do soutěže ještě večer oslaví.


Foto dodám průběžně.

                                          (lan)

První poločas ve fotografii:



















































2. poločas ve fotografii:



























































Žádné komentáře:

Okomentovat