úterý 9. srpna 2022

Turnaj v malé kopané na Kolonce

 


Dne 7. 8. 2022 se na Kolonii uskutečnil 1. ročník turnaje v malé kopané. Vyzyvatelé byli Kolonisté a výzvu přijali božičtí hasiči a ženy. Jak již tradičně v Božicích kralují ženy ve fotbale, tak i tento turnaj se nesl v tomto duchu. 


Turnaj zahájil předseda spolku Daniel Šebela, přivítal všechny účastníky a diváky a předal slovo hlavnímu rozhodčímu Patriku Jandáskovi, který všechny hráče seznámil s pravidly hry. Zápas trval 2 x 15 minut, každé mužstvo mělo v hřišti čtyři hráče (3 + 1 brankař). První zápas hráli ženy a hasiči. Ženy svými ladnými pohyby soupeře odrovnaly a zápas skončil nerozhodně 3:3. Druhý zápas hráli hasiči proti Kolonistům. V tomto zápase kralovala mužská krása a taktika hry. Zápas skončil též 3:3. Vše tedy záleželo na posledním zápase a v tom proti sobě nastoupili ženy a Kolonisté. V toto zápase se ukázala ženská krása a záludnost a ta rozhodla, že ženy vyhrály 4:3.

Konečný stav celého turnaje je:               

1. místo                               Ženský tým

2. místo                               Božičtí hasiči   

3. místo                               Kolonisté

V ženském týmu se opět po dlouhé pomlce sešly bývalé hráčky a přidala se k nim k nová generace hráček. Samozřejmě nechyběly ani bývalé hráčky na lavici diváků, které své spoluhráčky hlasitě povzbuzovaly. Hasiči svou fyzickou výkonností předčili Kolonisty. Kolonisté, jako pořadatelé a vyzývatelé nechali hosty vyhrát. Cenou pro vítěze byl sud piva. Ženy tuto výhru věnují všem, kteří je podpořili a přišli se na ně podívat a všem hasičům, kteří zavítají na Kolonii a mají pivo zdarma.

Nemalý dík patří rozhodčímu, který řádně bděl nad průběhem zápasů a spravedlivě rozhodoval. 😉

Během zápasu se podávalo občerstvení v podobě domácích koláčů a zákusků. V udírně se krásně opékala cigára a byla velká pohoda. Myslím, že hráči i diváci si toto odpoledne užili a už se chystají na další ročník a připravují taktiku hry.










Žádné komentáře:

Okomentovat