pondělí 2. ledna 2023

Zavezou božickou pískovnu? Českomoravský štěrk jde znovu do boje


Společnost Českomoravský stěrk, a.s., podala na Krajský úřad v Brně novou dokumentaci ke svému záměru "Rekultivace pískovny Božice", která se týká k.ú. Božice, Hrádek a Křídlůvky. Nyní běží časový limit k vyjádření všech zainteresovaných, který je určitě jenom náhodou 15 dní od vyvěšení na úřední desce krajského úřadu, což bylo 22.12. Tudíž podání odvolání musí proběhnout do 6. ledna 2023. To jsou fakt úřední "zajímavosti", kterým by jeden nevěřil, kdyby je neprožíval na vlastní kůži.


A to se můžeme připravit na nadávky a ostouzení ze strany těch, kteří si myslí, že zavážení pískovny v Božicích materiálem, který tam na haldách je již shromážděn z předcházejích let, je naprosto v pořádku a provoz těžkotonážních nákladních aut známé firmy, že plně prospívá božickým komunikacím!!!

Ještěže máme našeho senátora a krajského zastupitele Tomáše Třetinu (TOP 09), který se za obec Božice postavil už při loňském "odhalení". Takže věřmě, že slovo senátora a krajského zastupitele bude mít i v roce 2023 nějakou váhu a že se i tentokrát podaří zabránit možné ekologické katastrofě na našem katastru.

Obec Božice již na prosincovém zasedání zastupitelstva vyjádřila svůj nesouhlas, takže předpokládám, že už v těchto dnech putuje na krajský úřad nesouhlasné stanovisko.

Dokumentace je k nahlédnutí na úřední desce obce Božice a v příloze tohoto příspěvku.


                                            



                                        





Ladislav Nevrkla, mluvčí Klubu ProBožice

Českomoravský štěrk, a.s.
,
se sídlem
Mokrá 359
, 664 0
4
Mokrá
, I

2 komentáře:

  1. No já tam tedy čtu, že na vyjádření je 30 dní. Se vším ostatním s Vámi souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu. Tak je ještě 15 dní na vyjádření.

    OdpovědětVymazat