čtvrtek 12. ledna 2023

Na valné hromadě božických hasičů


Sobotní valná hromada božických hasičů se nesla ve velmi přátelském duchu s hojnou účastí členů SDH i pozvaných hostů. Podrobnou zprávu o činnosti přednesl člen vedení SDH Miroslav Beneš a s aktivitami nově založeného kroužku mladých hasičů seznámil přítomné jeho vedoucí Petr Vitouch.


O činnosti zásahové jednotky jsme průběžně referovali na sociálních sítích a účast našich hasičů připomněl i M. Beneš ve svém referátu. Řeč přišla i na budování nových garáží v areálu bývalé cihelny u staré křídlovické kovárny (hotovo by mělo být na jaře letošního roku), místní stavební firma se doopravdy činí a stavba roste před očima. Připomenut byl i záměr upravit dráhy pro hasičský sport na jižní terase vedle fotbalového hřiště, tam kde stávala stará tribuna.

K tomu nejhodnotnějšímu pak patřilo předávání ocenění. To nejvyšší obdržel starosta SDH Božice Jan Szabó st. (krajský diplom + věcné dary) a veterán božických hasičů Josef "Pepa" Griebaum (diplom+ hasičská sekyrka). I návštěvníci božických fašanků si jistě vybaví jeho nezapomenutelné moderování večera a řízení pochovávání basy. Honzovi a Pepovi všichni upřímně blahopřejeme a velmi oceňujeme, že hasiči pamatují na své členy a na nikoho nezapomenou s oceněním či blahopřáním.

V úvodu valné hromady bylo tradičně vzpomenuto zemřelých členů, k nimž v roce 2022 přibyl bývalý starosta SDH Jan Kašpárek st. V následné debatě po skončení oficialit jsme tak vzpomněli na Laďu Švancaru, Laďu Griebauma, Honzu Kapaňu, Pepu Málka či Pepu Lorencoviče, známějšího mezi kamarády pod přezdívkou Malačan.

Početnou skupinu tvoří družstvo božických žen, které se v posledním desetiletí zasloužilo o slávu božického hasičstva v požárním sportu. Ocenění převzala k životnímu jubileu Dagmar Szabóová a jistě jsme potěšili i novomanžele Tomáše a Veroniku a jejich potomka. P.S. Snad prý jsou na cestě další malí hasiči či hasičky... :-)

Mezi hasiče zavítal i nový božický starosta Jiří Čada, který přislíbil trvalou podporu obce hasičům. Připomněl, že snad vyjde i dotace na nové hasičské vozidlo, což jsme všichni přivítali s povděkem. Ocenil i velmi významnou činnost hasičů na poli kulturním a společenském (fašank, hody a vánoční strom).

                                                   Zaznamenal a fotil Ladislav Nevrkla



























 


Žádné komentáře:

Okomentovat