neděle 7. listopadu 2010

Fotbal: Musíme udělat cokoliv


Psát o závěrečných zápasech podzimní části fotbalových soutěží není jednoduché. Proto se budu v dnešních komentářích věnovat nejvíc tomu zápasu, který jsem aspoň z větší části viděl, a ty ostatní berte jako osobní názory, které jsem nějak „přetavil“ do čtenářské podoby.

IV. C tř. Božice B – Jiřice 3:1 (1:1)
Nebylo to mávnutí kouzelného proutku, nebylo to z říše snů, ale byl to docela příjemný pohled na jeden povedený zápas našeho „Béčka“. Mužstvo hrálo v optimálním složení, a to se promítlo do celkového herního projevu. A nic na tom nemění fakt, že v závěru už některým docházely síly. Kromě tří branek jsme měli ještě řadu dobrých příležitostí (jen namátkou: 2x Mara, 2x Čert Sionko a 1x Šara), které zůstaly nevyužity. Přáli jsme Majklovi, aby se ještě jednou parádně trefil hlavou a drželi jsme palce Davidovi, aby byl, vždycky na místě.
S předvedeným výkonem (zvláště dvojice Honza Kudlička – Luboš Ralenovský), ale především s přístupem hráčů k utkání byli tentokrát všichni nadmíru spokojeni. Podrobnosti k utkání i s videem nebo fotkami najdete na webu http://www.boziceteam.estranky.cz/.
První krok správným směrem byl učiněn v polovině prvního poločasu, kdy jsme šli do vedení díky přesné hlavičce Majkla po centru Luboše Ralenovského z přímého kopu. Hosté vyrovnali po 10 minutách naším „vlastencem“. Znovu do vedení 2:1 nás dostal Majkl, který neomylně zúročil přesný centr Mary Zifčáka. Ze všech dalších šancí se ujala už jen jediná, a to když v 70. minutě zakončil Čert pěknou přihrávku Mary.  Poslední velkou šanci měl v 83. minutě Šara po centru Majkla, ale jeho střela mířila těsně vedle pravé tyče. V té době jsme však víc sledovali „boj o míč“ mezi puštěnými koliemi na sousedním dvorku a byli jsme zvědavi, jestli tam Ivan nevleze mezi ně, aby „hrací“ míč zachránil. Míč nakonec donesl, ale prý jsou na něm stopy po psích zákrocích!“
Sestava: David Mareš – Svaťa Nevěčný,  Martin Topolčan, Mira Koláček, Patrik Kliner – Marek Zifčák, Honza Kudlička, Luboš Ralenovský, Mirek Bětík – Petr Horký, Majkl.
Diskuzní příspěvek k situaci v „B“týmu z pera Bohunky najdete pod článkem Fotbal: Porazily nás dva góly – viz http://probozice.blogspot.com/2010/10/fotbal-porazily-nas-dva-goly.html.

Dorost: Dyjákovice – Božice 5:3 (1:2)
Vyrovnaný zápas, v němž jsme sahali po vítězství, ale nakonec jsme si ho prohráli sami. Bez gólmana Filipa Seidla a záložníka Davida Mlčúcha (angína) jsme domácí favority zle potrápili a díky brankám Tomáše rauše a Evžena Egnera jsme po 45 minutách i vedli 1:2. Domácím se šťastně podařilo vývoj zápasu otočit na 3:2, my jsme ještě jednou vyrovnali Marianem Vávrou na 3:3, ale další dva góly nás definitivně srazily do kolen. Škoda, že s vedením dorostu nejednalo vedení „A“týmu, aby někteří z dorostenců doplnili jeho neúplnou sestavu. Bylo by to bývalo moc potřeba.

Okresní přebor: Přezimuje na posledním místě
Hostěradice – Božice 2:0 (1:0)
Ani v tomto utkání jsme nebyli bez šancí, dobře vypadala střela Honzy Kudličky z přímého kopu, i když nebyla vyslaná z jeho „parkety“. První gól jsme dostali z penalty po faulu Patrika Šotkovského, když zachraňoval nepřesnou rozehrávku v našem obranném pásmu, druhou branku jsme dostali z rychlého protiútoku rovněž po ztrátě míče a po zaváhání naší obrany. Tradičně spolehlivý byl Ivo Urban v brance, přísnější měřítka snesou tentokrát i Honza, Patrik, Lopík a Michal.
Díky porážce v zápase posledních dvou týmů tabulky jsme se ode dna neodlepili, ale přezimujeme tam. Nic ale není ztraceno, jenom je třeba přes zimu udělat cokoliv, aby se situace v mužstvu zlepšila a abychom se vrátili tam, kam patříme. Potenciál na to máme.

Poslední zápas:
V sobotu 13.11.2010 ve 13:30 sehrají naši dorostenci poslední zápas podzimu doma s Vedrovicemi. Tak se přijďte taky rozloučit s fotbalovým podzimem.

                          Připravil (lan)

8 komentářů:

  1. To se ti to kecá, kdo by pak dorostence poslouchal, že prohráli kvůli tomu, že jim áčko pobralo hráče!!! Navíc, když jim šlo o hodně. A navíc ti měl pan chytrý říci, že dva z áčka se omluvili cca půl hodiny před zápasem a dorostenci byli domluvení jen na lavičku!!!Kučera.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak 3 body zůstali doma v Hostěradicích. Nepsal tu někdo minulý týden, že si pro ně jedete? :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré je mít těžkosti, řekli svatí, a to platí...

    OdpovědětVymazat
  4. Zapomněl jsem uvést ještě některé údaje k oběma zápasům mužů.
    Božice B - Jiřice: V zápase ještě nastoupili střídající hráči - Pavel Šulan místo Patrika Klinera, Tomáš Rauš za Luboše Ralenovského (to bylo velmi překvapivé střídání, Luboš hrál výborně) a v závěru vystřídal jednu z opor Majkla Dan.
    Hostěradice - Božice A 2:0. Mé informační zdroje chválili ještě Davida Mareše, který prý "jezdil, jak pila"! Střídali: Broněk Horáček Tomáše Rauše a Martin Topolčan Pavla Šulana.

    OdpovědětVymazat
  5. nechapu proc bychom meli snest prisnejší měřítko hrali jsme v slatane sestavě a myslim si že každej znas tam nechal všechno tak to trochu nechapu . lopik

    OdpovědětVymazat
  6. Lopík má asi pravdu, v utkání hráli ti, co hrát chtěli, odehráli, co mohli a je zbytečné někoho vyzdvihovat.

    OdpovědětVymazat
  7. To je masakr. Proč všichni, co nás hráče nebo kohokoliv z vedení kritizují, zůstávájí v anonymitě????
    Je holt velká marodka, někteří hráči nás krapet podrazili, ale to tady k těmhle fotbalovým kategoriím patří. Není to přece profesionální liga. Jsem rád, že s námi jeli dorostenci, i když třeba nemají na okresní soutěž.....aspoň si to vyzkoušeli a my jsme tam nemuseli jet v sedmi
    lidech. Odehráli jsme to, na co jsme momentálně měli a nemá smysl vyzdvihovat jednotlivce ..........hauk...domluvil jsem =) zdravím
    všechny fandy...Michal Topolčan

    OdpovědětVymazat
  8. Ve Znojemsku č.48 je na straně 15 shrnutí podzimní části okresního přeboru. K výkonu našeho týmu se mj. píše: "Druhá polovina podzimu se mj. nevydařila ani Božickým, ze 7 utkání získali jen dva body, a to je odsoudilo na poslední příčku, v soutěži také utpěli nejvyšší dvoucifernou porážku v Tasovicích." Nejlepšími střelci celku Božic byli: 7 - Kudlička, 4 - Ležák, 2 - Tapšík. Božice vstřelili celkem 19 branek. (lan)

    OdpovědětVymazat