neděle 14. listopadu 2010

Zastupitelstvo: Ustavující zasedání

2 komentáře:

  1. Na ustavujícím zasedání bude složen slib zastupitelů a budou provedeny volby: starosty, místostarosty, členů rady obce a předsedů a členů výborů finančního a kontrolního.
    Předpokládá se, že kromě jediného známého kandidáta na starostu, bude na všechny ostatní pozice více kandidátů, než kolik jich může být zvoleno.
    Zastupitelé zvolení za volební strany SPOLEČNĚ PRO BOŽICE a VOLBA PRO BOŽICE budou na tomto jednání navrhovat veřejnou volbu všech funkcionářů, takže přítomní občané uvidí nejen jakou podporu budou mít jednotliví kandidáti, ale především to, jak budou hlasovat jednotliví zastupitelé pro navržené kandidáty. Někteří zastupitelé se totiž momentálně nacházejí v docela schizofrenní situaci. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Dnešní ustavující zasedání proběhlo dle vyjádření voličů klidně,až na emotivní projevy některých hostů či zastupitelů. Otázka byla,co je demokratická volba.Jestli tajná nebo veřejná?Je demokratická volba,jestli se veřejně nestydím za svůj názor.Nebo budu hlasovat pro tajnou volbu,kde je prostor pro kupování hlasů a jiné nekalé praktiky,se kterými jsme se již setkali.Lidé jsou od přírody ziskuchtiví ať už po moci nebo po penězích,nebo aby prosadili své zájmy,totiž každý si vysvětluje demokracii po svém a hlavně jak mu to vyhovuje.Petr Fiala

    OdpovědětVymazat