sobota 23. června 2012

Fotokronika: Jak vypadaly božické hody před 30 lety

Byly to naše první božické hody a abych vám pravdu řekl, nějak už si je doma nemůžeme vybavit. Do Božic jsme se stěhovali 21. srpna (datum jsem zvolil zcela záměrně, abychom si je navždy pamatovali - bylo to na "nezapomenutelné" výročí, kdy ruské tanky přijely v roce 1968 rozdrtit první pokus o demokratizaci komunistického režimu) a hody tenkrát bývaly v Božicích počátkem září. Dokonce mám takový dojem, že datum nebylo až tak moc pevné a stálé.
Našel jsem ve svém archivu několik fotografií, u všech je napsáno, že jsou z roku 1982, ale když jsem je tak zběžně zkoumal, tak mi tak úplně nepřišlo, že by všechny byly z toho jednoho roku. Zvlášť ty dvě fotky u školní jídelny, kde se tenkrát hodovní chasa shromažďovala, mi přijdou trošku z jiného roku. Poznávám Marcelu a Jarka R. (Bobra), další určitě rodilí Božičáci poznají taky. Tak jestli někdo z pamětníků doplní, jestli se skutečně jedná o Hody 1982, rád těmito informacemi doplním historii božických hodů.

                   Ladislav Nevrkla









1 komentář:

  1. Tak jsem dneska dostal informaci, že snímky jsou doopravdy ze dvojích hodů - asi 1981 a 1982. Možná to časem zpřesníme úplně. (lan)

    OdpovědětVymazat