pátek 8. června 2012

Kanalizace postupuje (akt.)

Budování 2. etapy kanalizace Božic úspěšně pokračuje mílovými kroky. Nevím, jak v Křídlovicích, na zahradu nejezdím každý den, ale v božické části jsem včera před 16 hodinou viděl to, co je na obrázku.
Trošku nemile mě sice překvapilo, že se napojení na hlavní řad neprovádělo "průtlakem", ale vozovka byla u kapličky překopána. Asi to tak muselo z technických důvodů být. Zdá se, že v této části bude "kanál" položen a nyní je na jednotlivých občanech, kdy a jak se připojí. "Fousy" odboček z hlavního řadu jsou vyvedeny za obrubník, což je prostě nezbytná záležitost, aby se mohli připojit i jednotliví majitelé nemovitostí. To byl největší kámen úrazu první etapy, a proto máme ještě stále hodně domácností, které se dosud nepřipojily, i když v jejich ulici je kanalizace již  řadu let položena.
No a jak jsem se informoval, i to připojení na hlavní řad u kapličky nešlo jinak, jelikož z hlavního řadu nebyla kdysi udělaná odbočka, takže se po více než deseti letech neměla stávající část kde připojit. Proto nebyl možný žádný průtlak, ale klasický výkop i s narušením asfaltového povrchu.

            Ladislav Nevrkla




2 komentáře:

  1. Mám radost,že se kanalizace buduje takovým tempem... I naši občané nezahálejí! V neděli(10.6.) ráno, když ještě většina lidí snídá, se v této ulici objevila modrá dodávka s vozíkem a čilý občan si naložil plný vozík štěrku, určeného k zásypu vozovky. Tvrdil, že spravuje někde silnici...Zajimavé je, že ten den budoval opěrnou zídku u svého sklepa. Ten štěrk samozřejmě skončil tam, a nebylo mu hanba k večeru přijet ještě jednou...
    Ivana M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je dost důkazů k usvědčení, tak bych kontaktoval policii.

      Vymazat