středa 14. prosince 2016

Občan se ptá: Dacia Dokker, dobrý, ale ... (pův.publ.24.11.)

Tak toto je ten nový božický krasavec
Tiskařská čerň ještě neoschle na stránkách Božického zpravodaje 6/2016 a již se živě diskutuje o řadě informací zde zveřejněných. O pozemcích a jejich směnách či pronájmech, o sběrném dvoře, o dalším radaru na příjezdu do obce od Borotic (už mě taky změřil), ale taky o zakoupení nového osobního užitkového vozidla Dacia Dokker.


Nic proti novému obecnímu autíčku, s tím starým pikapem už to žádné terno nebylo, ale ...
Když se už před časem hovořilo o nutnosti zakoupení nového obecního vozidla, padaly náměty podstatně odvážnější a určitě lepší! Především se mluvilo o tom, že takové nové obecní vozidlo by mělo sloužit i potřebám hasičů nebo sportovců, především těch mladých, při dopravě na akce. Takovým požadavkům by odpovídala osmi, ale spíše devítimístná vozidla typu Ford Tranzit, Citroen Jumper, Renault Master, Opel Vivaro nebo VW Transporter.
Možná, že jde momentálně o nepochopení a to devítimístné vozidlo je v plánu na rok 2017. Každopádně jsem třeba osobně myslel - na základě požadavku rodičů školáků ze Zámlýní - že bude usilovat o co nejrychlejší a nejpřijatelnější řešení situace s dopravou dětí do školy. Linkové autobusy tam zajíždět nebudou, neboť to dopravce odmítl se zdůvodněním, že tam jednak není točna a za druhé, že by došlo k časovému skluzu a tudíž by se naboural celý integrovaný dopravní systém (IDS JmK), a to už je naprosto neřešitelný problém!!! Jedna dvě minuty - a zhoutí se celý pracně vybudovaný systém jako dětské domino! To jsou nám, panečku, služby 21. století.
Ale třeba s tím nový hejtman něco udělá. Všude, kam hnutí ANO vstoupilo, tam to funguje - viz velmi schopný brněnský primátor Vokřál. Přál bych to nám Jihomoravanům z celého srdce. A naší obci do roka a do dne pořádné užitkové víceúčelové vozidlo.

Dodatek 14.12.2016:
Tak nový užitkový krasavec Dacia Dokker už se prohání po božických silnicích (vše na facebooku obce Božice) a hasiči mají přislíbené vícemístné vozidlo v roce 2017. Pokud tedy obec uspěje v žádosti o dotaci.

               (lan)


3 komentáře:

  1. Dobrý den.Já bych to viděl asi tak.Jedno vozidlo (9 míst)pro děti u mlýna amalé fotbalisty a druhé vozidlo? Samozřejmě hasičský speciál pro prěvoz osob a potřebného vybavení pro zásah.Tudiž do 3500kg.,né všichni mají řidičák na náklaďák.Naše avie je nevyhovující

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud uspěji s dotací?Něco obec,něco kraj a něco fond pro ochranu obyvatel a majetku.A i kdyby,tak taková velká obec by to mohla pokrýt sama.Takové auto vyjde kolem milionu.

    OdpovědětVymazat
  3. Omlouvám se,je to fond pro podporu sborů dobrovolých hasičů a složek IZS

    OdpovědětVymazat