neděle 18. prosince 2016

Miloš Kopecký v Božicích? Nevím o tom

V reklamní skříňce božického kina Marta mě padla do oka jedna ze skříněk věnovaná vzpomínce na herce Miloše Kopeckého, od jehož úmrtí letos uplynulo 20 let. Jedna z fotografií má titulek "Miloš Kopecký v Božicích". A tak dávám v plén zamyšlení nad titulkem.


O tom, že i do Božic zavítali herci zvučných jmen není pochyb. pamětníci z kolonie vzpomínali na návštěvu Jindřicha Plachty v sále Jiráskova domu osvěty, další asi vzpomenou i jiných herců. Mě tak napadá Jiřina Bohdalová, Jiří Sovák, režisérka Linda Jablonská ... Ale Miloše Kopeckého si v Božicích nevybavuji. Fotografie je zdařilou fotomontáží, ale ani ten dům v pozadí mi nic neříká. Tak se obracím na vás, pamětníky, kteří si možná vzpomenete na další známé osobnosti, které do Božic zavítali. Zkusí to někdo?

         (lan)

2 komentáře:

  1. Z mého pohledu bych fotografii zařadil do né moc zdařilé fotomontáže ale co se toho domu týče bych řek že se jedná o nynější zdravotní středisko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z mého hlediska to není fotomontáž, ale spíše úplně jiná budova. Božické zdravotní středisko má okna na jiných místech. Z čelní strany nemá dole tři okna a z boční jsou i okna, kde ordinuje zubařka.

      Vymazat