pondělí 5. prosince 2016

Silnice se kroutí jako had

Zajímavě působí současná fáze pokládky obrubníků v okružní křižovatce v Božicích. Všichni už trošku netrpělivě vyhlížíme výslednou podobu naší stěžejní křižovatky. Už tento víkend (10.-11.12.2016) nás pak čeká úplná uzávěrka silnice ve směru na Hrádek (přes Údolí lásky a železniční přejezd.


Tak buďme trpěliví a shovívaví, jinak to prostě nejde. Na otázky spojené s budováním kruháku, chodníku k nádraží a dalším dopravním otázkám se vedení naší obce můžete zeptat ve čtvrtek 8.12.2016 od 18 hodin v obecní jídelně, kde se tou dobou koná zasedání zastupitelstva.

               (lan)

             








2 komentáře:

  1. V Hevlíně chtějí taky kruhový objezd místo nebezpečné křižovatky. Již brzy začnou po novém kruhovém objezdu jezdit řidiči v Božicích. Tam měli opravu průtahu vesnicí a také výstavbu kruhového objezdu silničáři a obecní v dlouhodobém plánu. „Je to tak. Proto jsme měli i jasno, jakým způsobem se budeme podílet na zaplacení stavby. Hlavní náklady nese Správa a údržba silnic, která zaplatí opravy průtahu a kruhový objezd a my zaplatíme asi čtyři miliony korun za chodníky, veřejné osvětlení či autobusovou zastávku. Pokud tedy Hevlín chce rychle bez dlouhodobého plánu také rondel mít, je možné, že po vedení obce chtějí silničáři takovou sumu," naznačil starosta Božic Karel Hala.
    Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/hevlinsti-chteji-kruhovy-objezd-misto-nebezpecne-krizovatky-20161207.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatímco Hevlínští přemýšlejí, kde získat peníze na stavbu kruhového objezdu, obyvatelé nedalekých Božic budou po nové okružní křižovatce jezdit už letos před Vánocemi.
      Zdroj: http://znojemsky.denik.cz

      Vymazat