neděle 18. prosince 2016

Vánoční melodie rozezněly božický kostel

Trio adventních akcí, na které se vždycky těším, protože jsou dělané s osobním nasazením, srdcem a v krásném prostředí krásných míst naší obce zakončil nedělní adventní setkání s vánočními melodiemi v podání pěveckého souboru De Melodica v křídlovicko-božickém kostele sv. Petra a sv. Pavla.


Už samotné místo - říká se tomu genius loci - láká k návštěvě a letos mě překvapil zaplněný kostel, který si poslechl více než tucet  krásných melodií a účinkující odměnil zaslouženým potleskem. Atmosféra krásná, nálada vánoční a půlhodinka zde strávená nás určitě svátečně naladila. "Je nás momentálně málo, času na nácvik taky málo," posteskla si duše souboru Dáša Szabóová, "ale  nechceme naše věrné posluchače zklamat a tak jsme tady letos opět." Já se taky považuji za věrného posluchače a doopravdy by mi toto setkání na závěr adventu chybělo. A vám určitě taky.

Jestli se mi podařilo něco natočit, dám to v průběhu týdne k tomuto příspěvku.

A všem, kteří letošní Božický advent připravují, dík. Že se něco nepovede tak, jak bychom chtěli, neznamená, že je to špatně a že bychom to měli vzdát. Řada krásných akcí prostě už do Božic patří a bude jenom naší chloubou, když v Božicích budou i napříště.

                 (lan)












2 komentáře:

  1. Tak se konečně zadařilo a vy si můžete poslechnout několik vánočních melodií našeho souboru De Melodica. A kdo chce vnímat i krásu našeho kostela,má příležitost třeba na Štědrý večer ve 24 h na Půlnoční! Bude i s výborným punčem na zahřátí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezká akce,která nás vánočně naladí.Poslechněte si a děkujeme všem kdo nás pohladili po duši.

      Vymazat