neděle 4. listopadu 2018

V Olbramovicích se končilo předčasně, v Č. Brodě zemřel při zápase sudí

Ilustrační foto
Čtu teď dvě fotbalové zprávy. Jedna je z utkání krajského přeboru Libereckého kraje, kdy při utkání zkolaboval a za několik hodin zemřel rozhodčí, o druhé vím jenom kusé informace a je zápasu III.B třídy Znojemska Olbramovice - Šanov. A ještě mám třetí od nás z Božic.....


K té první bude jistě hodně informací i v celostátních médiích. Přímý aktér o tom píše: Smutná a jen těžko uvěřitelná zpráva. Zdeněk Nádeník zemřel. Při fotbalovém zápase Železný Brod - Česká Lípa jako hlavní sudí zkolaboval. Jeho poslední slova na hřišti byla: "Kluci počkejte, jen co se nadechnu". Poté jej křísili a podařilo se ho oživit. Okamžitě byl helikoptérou převezen do liberecké nemocnice, kde byl s diagnozou prasklé srdeční aorty operován. Bohužel za pár hodin zemřel. Bylo mu 48 let. Upřímnou soustrast jeho blízkým. Je to prostě strašné.

Dnešní zápas III.B třídy Znojemska Olbramovice  A - Šanov nebyl dohrán. Na webu se píše k první události, kdy hlavní sudí Jiří Palát musel vyloučit hráče hostujícího Šanova Pavla Eliáše: Červená karta během zápasu, Druhé napomenutí během utkání, 1.žk.12.min. kritika hr bez hanlivych vyroku v přerušeny hře Slovy to nebyla penalta tak to piskni .2.žk + čk kritika hr v přerušeny hře bez hanlivych vyroku slovy .tak uz něco piskni čumiš nato.

Jenže jsem si všiml v zápisu o utkání, že zápas skončil v 80´. Zajímalo mě proč? Zatím vím jen kusé informace, ale prý tam byl zraněn hráč, který upadl do bezvědomí a tak se čekalo na rychlou... Mužstva se však dohodla, že zápas už nebudou dohrávat a zápas byl proto ukončen.

Fotbaloví sudí to nemají jednoduché. Musí vydržet od hráčů i od nás fanoušků leccos.... Nechci se sudích zastávat, ale jsou pod obrovským tlakem a je jich málo. Proto musí mávat na čáře asistenti z řad pořadatelů. Hostující týmy nemají často ani nikoho takového k dispozici. Proto se mi vůbec nelíbí, když i na tyto pomezní pokřikujeme rozhořčené výrazy, když něco neodmávají ve prospěch domácích!!!! Ptám se: proč by měli mávat něco, co nebylo nebo co neviděli? Viděli jsme na podzim v Micmanicích ostudný výkon domácího pomezního, který nám mával všechno, hlavně to, co nebylo, a divil se.... Takový člověk má položit praporek a odejít zadním vchodem ze hřiště. Včera jsme se však doma nevyznamenali my (spíš lépe řečeno, někteří z nás, kdo na našeho asistenta u zábradlí pokřikovali, a spílali mu, proč neukázal roh....! Jako kdyby se měl zbořit svět!!!! Tak to Romane hoď za hlavu, věz, že my ostatní jsme rádi, že jsi a že jsi ochotný vzít ten praporek a mávat. A stejně tak dík Martinovi a Karlovi K., kteří dělají totéž, když je třeba.

                (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat