neděle 13. září 2020

Prosky jsme bezpečně přejeli...Report z celého utkání (akt. 15.9.)

Džany v akci... radost pohledět!

 Z božických fotbalových bájí a pověstí budu něco psát až někdy jindy, ale dvě věci nám fanouškům dneska přeci jenom přizvedly tlak. Nad tou první by se měl zamyslet domácí fotbalový boss Jirka Mašek, nad tou druhou náš fotbalový boss Jirka Pavelčík.
OP: Prosiměřice - Božice 2:4 (1:3). Všechny naše branky dal Honza Lukáš, z toho dvě z penalt. 

Do Prosiměřic jsme jeli s lehkým chvěním a bylo vidět v prvních 15 minutách, že nervozita vládla v celém našem týmu. Uklidnila nás až v 15´ naše letošní "Stars" Žanek. Místo abychom pokračovali v krasojízdě, zmatkovali jsme s rozehrávkou v naší obraně a když se do pasti nechal vlákat i Pumpido, bylo v 18´ vymalováno a stav srovnán na 1:1.
Další podrobnosti přidám možná ještě dnes večer, možná zítra ráno, možná během dopoledne.... My důchodci máme času dost! :-)
Jen snad k těm dvěma vzkazům.
I domácí fanoušci byli silně rozladěni, že v první půlce nefungovala místní časomíra!!!! A prý to nebylo poprvé!
Vedli jsme a my fanoušci jsme čekali na pojišťovací pátý gól. Místo toho jsme se dočkali dosti zběsilého střídání a posledních deset minut jsme byli s nervy na pochodu!!!! To nám, Juro, nedělej!!!! :-) Ano, jsme pro, aby si zahráli všichni kluci ze střídačky, ale důchodci a skorodůchodci vzkazují, že by to mělo být trošku taktičtější. Když totiž dobrý sudí Strapina přidal skoro 5´, a domácí měli tři gólovky, bylo nám fakt všelijak.... :-) Ale už jsme (po pobytu v místním sanatoriu) vyléčení. Už je nám zase dobře a těšíme se, jak příští sobotu rozsekáme Józlovice!!!
Budu teď zpracovávat videa povedených akcí a několika branek a postupně je připojovat k tomuto reportu. Tak sportu zdar a fotbalu zvlášť. A díky desítkám božických fanoušků, kteří dneska byli povzbudit naše barvy v Prosiměřicích. Mimochodem, docela hezky upravený  městys. :-)
                                   (lan)





A teď konečně slíbený report. Omlouvám se za zpoždění.

Nastoupili jsme ve velmi kvalitní sestavě (chyběli pouze David Švejdík a Michal Jareš) i s početnou lavičkou, na níž byli připravení Karlík, Čopek, Pavel, Peťa K. a Ludwa.
V bráně Pumpido, v obraně Roman, KaKa, Jura a Zdenál, v záloze Soukič, Honza K., Lovec a Lukyn H. a v útoku Jara J. a Žanek.

První si na míč sice sáhl Pumpido, ale postupně jsme převzali iniciativu a už cca v 3´ (nešla ta zpropadená časomíra a hodinky jsem měl v opravě) jsme placírkou byli v gólovce. Jenom už si nevybavuji, kdo tu pěknou šanci měl.
Na druhou stranu nutno přiznat, že domácí mladíci v záloze a útoku byli v první půlce při svých bleskových výpadech velmi nepříjemní. Kolem 8´ jsme nějak nebyli schopní posunout míč z vápna, 4x jsme se o to marně pokoušeli a nakonec jsme byli rádi, že se vlnila jenom vnější horní síťka shůry!
Hra se pak přelívala nahoru dolu: faul na Džanyho - podruhé špatně na Soukiče - Prosky mají roh - opět faul na Džanyho na hranici "16". To běžela 15´, míč si staví Žanek, jak stála domácí zeď je doufám zachyceno na prvním videu. Žankův krátký rozběh - a míč se třepotá v domácí síti. Kluci z Prosek, je fakt vymalováno!!! To se divíte, co? Zaslouženě vedeme 0:1.
V 17´ kopeme roh - a dát tam nohu, byl tam .... Nedáš - dostaneš. Špatně jsme rozehráli v obraně, Pumpido se nechal vytáhnout daleko z brány - a je vyrovnáno 1:1. To je to druhé video.
Nic jsme nevzdali a v 19´ už byl opět Lovec v pěkné brankové příležitosti. Chvíli poté máme roh, ale Jara to sebral Lovcovi z hlavy!!!! Škoda. A naše akce pokračují.... Lovec - Soukič - roh....
Prosky hrozily hlavně brejky. Jednou to byl odmávnutý ofsajd, podruhé pěkná křížná střela na zadní tyč! Museli jsme zůstávat obezřetní.
Daleko víc ze hry jsme však měli my, jenom nám ve středu chyběl Karlík nebo Michal, kteří by se s míčem pomazlili a poté ho přesně rozehráli. Ze všech možných akcí byla nejhezčí ta Soukičova - taky jsem ji zařadil do videovýběru. Teda doufám. Kdyby tam nebyla, doplním ji.
Domácí bránili i za cenu faulů. Po jednom takovém v 38´, padl Lovec ve vápně a nařízenou penaltu Žanek bezpečně proměnil. Ujali jsme se vedení 1:2.
Náš tlak pokračoval a za dvě minuty si domácí obránce sáhl na míč ve vápně rukou. I druhou penaltu kopal Žanek a opět ji bezpečně proměnil. Vedení 1:3 jsme do konce poločasu pohlídali.
Do druhé půlky jsme vyběhli s Karlíkem v záloze (místo Zdenála) a naše hra dostala novou dynamiku. Svou tradiční dělovkou se prezentoval Roman ve 48 ´ (to už se časomíra konečně rozběhla). Jinak to ale byla chvílemi velmi rozháraná hra, samý faul, kde nic, tu nic ... Od 52´ to však z naší strany byla opět paráda. Dobře na bránu to poslal Lukyn (53´) a krásnou individuální akcí se v 60´ prezentoval Karlík. Ještě z ní měl padnout gól a bylo to super!!!
V 63´ se znovu ukázal ve výborném světle s chutí hrající Lukyn, na něho navázal brilantní technickou hrou Karlík a tentokrát to všechno zakončil náš elitní střelec Džany svým dnešním čtvrtým gólem. Musím se ještě jednou prohrabat archivem, jestli mám tuto akci a branku natočenou. Zvýšili jsme vedení na 1:4 a trošku nás to předčasně ukolébalo. Do hry přišel Čopek místo zraněného Jury, Lukyna v 70´ vystřídal Pavel a Soukiče Peťa K. Zpětně viděno bylo těch našich změn v sestavě v daný moment až přespříliš. Ale o tom už jsem psal v úvodu....
Do hry se tak od 80´ znovu dostal vychladlý Pumpido. Zachránil co mohl. V 80´ vytáhl prosiměřickou jedůvku na tyč a ven a štěstí jsme měli i v 81´.  Jednou z nejpohlednějších akcí se v 82´ ukázal Džany. Už už jsme křičeli góóól!!!, ale domácí gólman předvedl, že taky něco umí. Akce by měla být též na videu.
Jenže pak přišel náš faul v 84´ - a byl z toho snižující gól na 2:4. Dal ho stejně jako ten první velmi dobrý hráč domácích Denis Kuřitka. Místo Čudla přišel na hřiště Ludwa a hned se s chutí zapojil do hry. Škoda, že jeho přesná střela byla tak měkká...
Domácí vrhli vše do zoufalého útoku. Vycítili po našem velkém střídání svou šanci. Tu největší spálil vysoký hráč s nepatrným vlasovým porostem. Jak to trefil, tak byl gól a mohlo být zaděláno na drama. "Jak to ani Josef nedá, tak už z toho nic nebude," smutnili domácí fandové na sousední lavičce. A naštěstí měli pravdu, protože v nastaveném čase se domácí dostali ještě do dvou šancí. Poslední brejk domácích v 92´ zachránil bravurním zákrokem Pumpido na roh.
A to bylo protentokrát všechno.

Žádné komentáře:

Okomentovat