neděle 31. října 2010

Fotbal: Porazily nás dva góly


Závěr podzimu nás nezastihl v nejlepší (fotbalové) pohodě a tak nebýt výborných dorostenců, smutnili bychom skutečně jak o Dušičkách. Většina těch, kteří se kolem fotbalu pohybují nebo mu fandí, už spíš čeká na konec podzimní části a věří, že kvalitní zimní přípravou se znovu vrátíme na výsluní.

OP: Božice A - Dobšice B 2:6 (1:2)
31.10.2010  NE 14.00 HR: Fouček AR: nedelegováni
Přestože jsme po delší době nastoupili v poměrně silné sestavě, předvedená hra, ani konečný výsledek tomu neodpovídaly. Zvláště zadní řady se po celý zápas nedostaly do správného rytmu a dvě branky Dobšic, které znamenaly vedení 1:3, nás srazily na kolena. Úplně rozložená obrana, dvě branky s podílem gólmana, svým způsobem rozklížené mužstvo („Ale čím je slepit,“ zaznělo v ochozech), ale pořád jedno velké pozitivum: Víra fanoušků, že se to zlomí a že to zase půjde. A taky  - přes všechny nezdary – soudržnost hráčů. Ze základní sestavy chyběli tentokrát tři: Šprencl, Šebela a Michal Topolčan. Poprvé v sezóně nastoupil František Hofman. Převahu první čtv rthodiny završili hosté vedoucí brankou Šebely v 10. minutě. Od 20. minuty jsme hosty dostali pod tlak, hráli jsme klidněji a přesněji, měli jsme i šance. Jedinou využil v 25. minutě Jan Kudlička z přímého kopu – bylo to 1:1. Místo, abychom vyrovnali, jsme v 38. minutě dostali zbytečný gól na 1:2 a už jsme se z toh prakticky nevzpamatovali. I když příležitosti Patrika Šotkovského ve 43. a 44. minutě volaly po vyrovnání. Do druhé půle nastoupil Michal Tapšík místo Jiřího Kubíčka, ale právě on stál u branky hostů na 1:3. Pár minut na to přidal Zajíc čtvrtý gól Dobšic a když v 61. minutě zvyšoval David Mach na 1:5, bylo o výsledku zápasu rozhodnuto. Otevřeli jsme hru, ale další zbytečná branka z kopačky Romana Syrového v 63. minutě stanovila skóre 1:6. Honza Kudlička orazítkoval v 67. minutě z gólové šance břevno. Poslední slovo jsme měli přeci jenom my, když střídající David Mlčúch pěknou střelou upravil na konečných 2:6.
Všechno ještě můžeme napravit v posledním zápase podzimního kola – zajíždíme na hřiště posledních Hostěradic.
Sestava: 19 Ivo Urban, 3 Zbyněk Horký, 5 David Švestka, 6 Patrik Šotkovský, 7 Marian Vávra, 8 Petr Horký, 9 Jaromír Jandásek (K), 10 Jan Kudlička, 11 Pavel Ležák, 12 Jiří Kubíček, 14 František Hofman. Střídali: 15 Michal Tapšík, 2 David Mareš, 13 David Mlčúch. Trenér Karel Hala, vedoucí mužstva Karel Kučera.


IV.C: Vel. Karlov - Božice B 7:1 (5:1)
 30.10.2010 SO 14.00 HR: Fojtík
Co čekat od zápasu, k němuž se do Karlova sjelo pouze 9 hráčů!? A když se tentokrát nedařilo ani krajnímu obránci Pavlu Šulanovi, bylo dílo zkázy dokonáno. Přesto jsme díky pokynům o poločasu dokázali hrát ve druhé půli důstojnou roli, jenom dát gól tentokrát nešlo. Na 5:1 snižoval pěknou brankou Martin Vařeka.
Sestava: David Mareš – Patrik Kliner, Mira Koláček, Svaťa Nevěčný, Pavel Šulan – Majkl, Honza Kudlička st., Martin Vařeka – Dan (Do Xuan-truong).

OS.B dorostu: Božice - Višňové  3:0 (2:0)
30.10.2010 SO 14.00 HR: Maar
Hráli jsme výborně, zastupující kouč Jaromír Jandásek byl s předvedenou hrou i konečným výsledkem velmi spokojen. I v tomto zápúae bylo znát, že opět hraje Evžen Egner. O naše góly se podělili: Tomáš Rauš, Evžen Egner a Marian Vávra.

OP žáků: Mramotice – Božice 5:0
 31.10.2010 NE 12.00 HR: Svoboda P
Trenér Roman Himal řešil před odjezdem velké dilema, kdo vlastně hráče do Mramotic odveze. Podrobnosti k zápasu jsem do uzávěrky nezjistil.

                                                                                  Připravil (lan)

8 komentářů:

  1. Není pravda, že jsou Hostěradice poslední. Po tomto kole jsou díky skóre poslední Božice.

    OdpovědětVymazat
  2. Bohužel, musím dát za pravdu informaci, že jsme aktuálně klesli až na dno - a to nejen v okresním přeboru, ale i ve IV.C třídě. Platí, co jsem napsal - zimní přestávku potřebujeme jako soli a ťuto neděli si jedeme do Hostěradic pro 3 body!

    OdpovědětVymazat
  3. Žádnou kvalitní zimní přípravou se nic nezlepší, protože takavá příprava nikdy nebyla. Kvalitní zimní příprava je - po dobu přípravy tak min. třikrát týdně pořádně makat a všichni! Ted je ve fotbale hodně věcí špatných a to v každé sféře. Chce to radikální změny!

    OdpovědětVymazat
  4. Změny budou!!!! Ale 3x týdně vidět všechny naše hráče na treninku??? - to si nedovedu představit!!! To snad na Spartě nebo v Baníčku.... Ale tady v Božicích???

    OdpovědětVymazat
  5. V tom případě bohužel asi šup zpátky do trojky...

    OdpovědětVymazat
  6. Přece jenom bych nejdřív počkal na zápas v Hostěradicích a pak se uvidí...

    OdpovědětVymazat
  7. kdo nám to tady nevěří,hm??? je pravda, že jsme poslední, ale proto ještě nesetupujeme. Je před námi ještě celá jarní část a já věřím, že v ní předeme výkony, na který máme. Bohužel poslední zápasy ovlivnilo hodně zraněných nebo pracovně vytížených, ale bude lííííííp, nebojte!!!!
    s pozdravem Michal Topolčan

    OdpovědětVymazat
  8. Když už jsme u té IV.C....je fakt, že se jim teď nedaří, ale jen o hráčích to není. Už 2x jsem musela dělat zápis já a můj přítel za trenéra. Přitom jezdíme na fotbal jako diváci a správci fotbalového webu. Kdo je trenér a vedoucí týmu se ani pořádně neví. Vedení si může dát předsevzetí do Nového roku....najít kouče a vedoucího týmu pro Béčko.....s pozdravem Bohumila Topolčanová

    OdpovědětVymazat