sobota 16. října 2010

Nový vzhled stránek ProBožice!

Vážení čtenáři,

ačkoliv se to nezdá, jsou tomu více než čtyři roky, kdy náš web spatřil světlo světa. Taková doba je znát i v programovém kódu a proto jsme se rozhodli, že je čas na změnu a stránky „omladit“ – dneškem přecházíme na nové technické řešení.
Hlavním důvodem je, že původní stránky jsou vzhledem k objemu publikovaných infomací náročnější na údržbu a čas a tak využijeme standardizovanou redakční platformu googlu, jež je administrátorsky přívětivější. Čtenářský komfort zůstane zachován a v některých ohledech se i zlepší (např. přehlednější archiv článků). Nové řešení neumožňuje stejný formát diskuzního fóra, jako bylo dříve, ale věříme, že bude více než důstojnou náhradou. Korespondenční registrace bude nahrazena moderováním příspěvků administrátorem, takže zůstane zachována ochrana před vulgárními příspěvky.

Práce na tomto božickém informačním portálu byla obohacující a velmi povzbuzující byla značná kladná odezva čtenářů, za kterou se určitě sluší poděkovat. Myslím si však, že v budoucnu by neměla božická radnice spoléhat na práci skupiny nadšenců těchto stránek, ale své zakladní funkce - poskytovat dostatečný informační servis - by se měla ujmout sama. Nové stránky přebírá administrátorsky Mgr. Pavel Nevrkla. Hlavním editorem webu probozice.blogspot.com zůstává Mgr. Ladislav Nevrkla.


PhDr. Ladislav Nevrkla
administrátor původních stránek

1 komentář:

  1. Kdo se podívá na datum spuštění těchto stránek, vidí, že k němu došlo v sobotu ve 14:00 h, tj. ve chvíli, kdy skončily komunální volby a nikdo ještě nevěděl, s jakým výsledkem.
    Tímto symbolickým spuštěním jsme chtěli naznačit, že skončila jedna velice důležitá etapa existence webových stránek "probožice", ale končit nemíníme, ať volby dopadnou jakkoliv. Větu administrátora a tvůrce původních stránek www.probozice.wz.cz mého staršího syna dr. Ladislava Nevrkly, že "v budoucnu by neměla božická radnice spoléhat na práci skupiny nadšenců těchto stránek, ale své zakladní funkce - poskytovat dostatečný informační servis - by se měla ujmout sama", je proto třeba chápat jednak v kontextu chvíle, kdy byly tyto současné nové stránky spuštěny a jednak tím jasně naznačil, kam by se měly ubírat oficiální webové stránky obce Božice "www.bozice.cz". Nemohli jsme v daný moment vědět, jaký bude výsledek voleb a ani dneska ještě nevíme, jaké přesně bude složení nové božické radnice (starosta, místostarosta a tři radní). Až to bude všechno jasné (zvolené), tak se zase přihlásíme o slovo. Každopádně tento náš web bude dál žít svým životem a my společně s vámi (vašimi nápady a připomínkami) se budeme snažit, aby stálo za to, se na něj aspoň občas (ale i několikrát za den) podívat.

    OdpovědětVymazat