středa 16. listopadu 2011

Už si čet´mladý svět? Tak si přečti Salát!

Druhé letošní číslo školního časopisu Salát se objevilo na pultech našich prodejen v úterý 15.11.2011. Nebudu to skrývat: Byl jsem (a zůstávám) nadšen! Ptáte se, proč?
Konečně po nějakých osmi letech vidím svěží, neotřelé mediální dílko, které má šanci oslovit širší veřejnost. Je všeobecně známé, že se od roku 1990 pohybují tu více, tu méně v mediálním světě a pozorně sleduji, nejen co, ale taky jak se v médiích dělá.
Musím říct, že mě naše škola příjemně překvapila svým aktuálním časopisem. Už jsem tady nedávno chválil nové webové stránky školy - jsou aktuální, věcné, přehledné - a nyní tedy přidávám pochvalu druhou. Kdo se pozorně zadívá na nádhernou titulní stranu nemůže si nevšimnout, že vydavatelem časopisu je Sdružení rodičů při Základní škole a mateřské škole Božice, na zadní straně pak ti, kdož finančně podporují tento školní časopis. Zaslouží si všichni pochvalu, stejně jako školní štáb v čele s paní učitelkou Veronikou Kočí. Příští číslo vyjde 14.12.2011. Tak se máme na co těšit.

A dovolím si ještě malou poznámku, která se ani tolik netýká Salátu: Před rokem jsem navrhoval, abychom v obci obnovili vydávání Božických novin v podobě aktuálního zpravodaje. Nějak ten rok rychle utekl a zatím (!!!) nic. Věřím, že do roku 2012 vstoupíme podobným způsobem a dotvoříme tak kvalitní mediální obrazec naší obce.
                                       Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat