středa 21. března 2012

Kde se stala chyba?

Dnešní den nebude zcela určitě patřit k těm dobrým pro Hostinec Kudlička Jan, zato bude zcela určitě patřit k těm nezapomenutelným. Co se stalo a kde se stala chyba?

Vše začalo instalací nové elektrické přípojky na uvedeném hostinci. Jak už jsem nedávno psal, začínáme být dlouhotrvajícím průběhem docela otrávení, zvláště my, kteří něco děláme ve svých staveních a musíme odvolávat řemeslníky a firmy jenom proto, že dlouhodobě nasmlouvané termíny najednou nemůžeme kvůli vypínání elektrického proudu dodržet. Sám vím až moc dobře, o čem mluvím.
Zahájení dnešního odpoledního provozu v pohostinství bylo mírně řečeno hororové: žárovky se rozzářily dvojnásobnou intenzitou, cosi vyhodilo jistič a při jeho následném nahození se ze satelitu zakouřilo - a bylo po něm! Podobně bylo i po dalších zdrojích připojených přes zásuvky na 220 V! Přivolaný pracovník provádějící firmy však prý konstatoval, že bylo vše v pořádku!!! Jak jinak, že?! Otázkou kardinální zůstává: Podaří se dokázat, že chyba byla v chybném či nedokonalém zapojení a že odpovědnost nese firma, která v obci elektrifikaci provádí? Jsem na to docela zvědav. Už z principu! Z vyššího principu mravního! Kdyby to nebylo tak vážné, chtělo by se položit elektrofirmě řečnickou otázku: Kde udělali soudruzi z endéer chybu? A budou tak silní, že se k ní přiznají a vzniklou škodu na elektrozařízení hostince uhradí?





                         Ladislav Nevrkla

5 komentářů:

  1. Tak jak to popisujete to vypadá, že do zásuvek 230V (fáze, nulák), pustili dvě fáze - 400V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady nekdo mluvi jako by byl neomilnej muze se to stat kazdymu vtomhle pripade nemelo ale stane jsme lidi a ne roboti tak se tak taky chovejte

      Vymazat
    2. Kdyby odešla "jenom" nějaká žárovka, tak tady nebudeme diskutovat ... Ale přece jenom vznikla nějaká škoda!

      Vymazat
    3. Mám informaci, že dneska se k tomu E.on postavil čelem. Tak uvidíme.

      Vymazat
    4. Nejsem anoným ! Tenkrát jsem si stěžoval panu el Seďovi, že mne zhořela vrtačka,pak dvě sekačky. Vše v jednom dni. Bojím se někam psát a stěžovat si. Protože dneská za stížnosti, člověka pronásleduji a trestaji. Demokracie už dávno není. A zrovna ten den se v obci Božice opravovalo el.vedeni. Datum si přesně nepamatuji,ale je tomu asi tak dva roky naspět,v roce 2013 nebo 2014. Krchňavý Božice.

      Vymazat