neděle 4. března 2012

První příprava: Nebylo to špatný

Viditelně natěšení přijeli božičtí fotbalisti k prvnímu přípravnému zápasu na hrušovanskou umělku k zápasu s domácím celkem. Svědčí o tom i počty připravených hráčů: 23 domácích a 15 božických. Zápas Hrušovany n. Jev. - Božice skončil 3:3 (2:1)

Od úvodního hvizdu rozhodčího jsme za mrazivého sobotního večera (hrálo se od 20 hodin) početnou skupinkou božických fanynek a fanoušků hnali naše hráče na zteč. A dlužno říci, že náš osvěžený tým se v úvodním oťukávání rozehrál k velmi solidnímu výkonu.
Pod důraznou hřebíkovskou taktovkou staronového kouče Honzy st.jsme vyzkoušeli dva nové hráče - Davida v brance a Kubu na stoperovi - a dlužno říci, že oba byli výborní. Oporou zálohy byl kapitán Pavel, pohybem motal hlavy i nohy soupeřům Pacík a Marian na hrotu byl jako živé stříbro. Zajímavou taktickou variantou bylo Paťovo "prolínání" s Pacíkem, možná, že tudy vede cesta k využití a skloubení Pacíkovy techniky s Paťovým nasazením. Vidět byl razantní Aleš a ve druhé půli i jeden z našich nejlepších hráčů této fáze hry Džamp, jemuž pomohla změna postu: na levé záloze se cítil viditelně lépe. Trošku vázla souhra Petra s Jirkou (samotný Jirka nebyl po zápase úplně se svým výkonem spokojen) a své si odehrál důrazný Zdeněk.
Ve druhé půli seděli Zdeněk, Peťa, Pacík a Jirka, zahráli si Mara, Kuba Z., Lopík a Čert. Nejdříve nebyl potrestán viditelný faul na Lopíka, aby záhy poté Lopík opět padl ve vápně - a byla z toho penalta! Domácí poslali ve 2. poločasu na hřiště většinou pohyblivé dorostence, ale my jsme i přes viditelný úbytek sil v poslední čtvrthodině dobrý výsledek uhájil.
Jak šel čas: Hned v úvodní minutě ukázal David v naší brance, že umí a nebezpečnou střelu z dobré vzdálenosti bezpečně kryl. Prudká ránu zprava k levé tyči ve 4´  však už byla nad jeho síly. prohrávali jsme 0:1.
Naši první vážnou střelu vyslal na domácí branku v 11´ Džamp, jeho střela však šla nad. Za 3´však uplatnil svůj čich na góly Marian a bylo vyrovnáno 1:1. Při následném protiútoku domácích zůstali naši zadáci stát (?), David první střelu vyrazil, odražený míč však dotírající útočník domácích umístil doprostřed naší otevřené branky, a tak jsme opět prohrával, tentokrát 2:1. V té chvíli jsme však již přebírali iniciativu - jak říkával Sam Hawkins ve Vinnetouovi: Právě si začínám rozumět se svou puškou - a naše mírná převaha ve středu hřiště se přetavila i v řadu střel a dalších příležitostí. Namátkou Paťa (střela šla vedle), Jirka (v dobré příležitosti volil místo střely nepřesnou přihrávku), Zdeněk střílel mimo po centru Džampa a krásným momentem byla rychlá akce dvojice Patrik - Marian, sražená nakonec do autu. "Nehrajeme špatně," glosoval naši hru jeden z příznivců.
V tlaku jsme pokračovali i ve druhé půli, viditelně pookřál Džamp. Ten taky v 50´ vyrovnal: přesnou hlavičkou umístil do branky krásný centr stopera Kuby. Bylo to 2:2. Chvíli poté se do šance dostal Lopík, po faulu na něj ve vápně však zůstala píšťalka rozhodčího němá! Naši nekoncentrovanost domácí hned z protiútoku potrestali, když využili i nešťastného odkopu gólmana Davida (nastřelil domácího útočníka a ten střílel do prázdné branky). Opět jsme prohrávali - 3:2.
"Už je melem," povzbuzoval nás náš obětavý pomezní a měl pravdu ten chlapec. Přesný centr (nevím už čí) umístil pohotový Marian v 58´bezpečně do hrušovanské branky a vyrovnal tak na konečných 3:3. Mohli jsme jít i do vedení, ale to nám tentokrát nebylo souzeno. Nejlepší příležitost jsme k tomu měli už v 59´po dalším faulu na Lopíka ve vápně. Marian s vidinou hattriku neslyšel (?) pokyn trenéra, aby kopal Džamp. Jeho nepříliš tvrdou střelu domácí brankář vystihl a vyrazil! Samotný Marian pak do konce zápasu spálil ještě tři další šance. A škoda, že Patrikova střela pouze orazítkovala břevno. Závěrečný nápor domácích jsme odrazili, všiml jsem si důrazného Kuby Z. (ale pozor, aby to nebylo příště "za hranou") a taky Čert měl až do závěrečného hvizdu dost sil.
Celkově jsme svým prvním vystoupením zanechali velmi dobrý dojem, a to jsme k zápasu nastoupili bez tří hráčů základní sestavy: Honza "se trápil" v práci za pípou, Jaru bolí záda a Michal (s praporkem mu to sice slušelo, ale na hřiště se po půlročním půstu viditelně těší) má ještě na 14 dní zdravotní stop. Info k příští přípravě zveřejním, jak budu vědět aktuální stav.

                         Ladislav Nevrkla


1 komentář:

  1. Přípravný zápas Prosiměřice - Božice se hraje v neděli 11.3.2012 v 15 h na hřišti v Banticích. (lan)

    OdpovědětVymazat