středa 23. března 2016

Na Velikonoční zábavu jedině k sousedům

Časy, kdy božičtí hasiči, v dávných dobách i v devadesátých letech a na počátku 21. století ve spolupráci s božickou organizací AVZO pořádali v božickém kulturním domě Velikonoční zábavy, jsou asi nenávratně pryč. Dneska musíme na takové zábavy k sousedům do Hrádku, Šanova nebo Práčí.


V Božicích jsme to vzdali, protože na tyto velikonoční zábavy nechodili lidi. Sám jsem byl jedním z pořadatelů, tak si to moc dobře pamatuji. Do Novin Niva jsme tenkrát napsali i takovou glosu Byli jste si skočit? aneb Vážení přátelé, proč jste nepřišli? Ale zbytečné plakat nad rozlitým lékem. Božické ženy (dneska třeba Klub Baby) pořádali  zábavu Vinobraní, Svazarm (AVZO) Josefskou zábavu a božické fotbalistky Kateřinskou zábavu. Dokonce už se ani nepořádá donedávna tradiční Myslivecký ples ....!!!!
Takže na co se můžeme vypravit k sousedům?
Budou to všude Velikonoční zábavy, ale všude je mají trošku jinak. Někde mají jenom taneční zábavu, jinde k tomu dávají i nějakou přidanou hodnotu.
Tak v Hrádku bude taneční zábava se skupinou ORYON. V Šanově pořádají velikonoční zábavu kuželkáři, hraje čejkovický CODEX Karla Michalčíka, v přilehlé staré kuželně si můžete zasoutěžit a čeká na vás bohatá tombola. A stejně tak si o ceny můžete zasoutěžit na velikonoční zábavě v Práčích a zatančit se skupinou STONE.

                     (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat