neděle 28. listopadu 2021

Před budovou kláštera přibudou značky Zákazu stání


Městský úřad Znojmo, odbor dopravy, rozhodl o stanovení místní úpravy provozu v obci Božice, k.ú. České Křídlovice. Úprava spočívá v instalaci místního dopravního značení B 29 (Zákaz stání) s dodatkovými tabulkami E 8a a E 8c (Začátek úseku a Konec úseku) z důvodu zajištění provozu Domova pro seniory Božice.


Parkovat se tak nadále bude moci na protější straně před obecními budovami (bývalé kanceláře MNV, knihovna, Rezkovo a pošta). Před soukromými rodinnými domy je třeba respektovat vjezdy k těmto domům.

                                          (lan)



4 komentáře:

  1. Zákazy to nám jde. To ale problém neřeší. Co třeba vybudovat nějaké parkoviště? Stejný problém máme u nás v ulici u zdravotního střediska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ulice ke zdravotnímu středisku (panskému domu) se projektově moc nepovedla od samého začátku. Na to, že sem musí jezdit hodně aut jsou docela nevhodně zvolené zvýšené obrubníky od Pajerového po Klíčovo. A parkování je občas taky problém. Mohl zde být třeba pojezdový pás právě místo těch vysokých obrubníků. Je to stejně správně sespádováno všechno na druhou stranu do sběrného kanálu u Kučerových.

      Vymazat
  2. Proč třeba Domov pro své zaměstnance nevyhradí a neudělá parkoviště ve svém areálu. Místa tam mají dost. Někdy je opravdu problém míjet se tam s kamionem, když po obou stranách stojí auta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože - bohužel - obě parcely, které slouží jako zahrada (s vjezdem u nového vodojemu), nejsou ve vlastnictví Domova, ale jedna patří Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových a druhá Státnímu pozemkovému úřadu. Pár míst je za branou, ale jinak babo raď, kde budou parkovat.

      Vymazat