sobota 4. prosince 2010

Momentky z adventních Božic


Přišel k nám bílý kůň... Přijel sice s třítýdenním zpožděním, ale zalehl nám naprosto vše. Bylo nás přesto nebo právě proto určitě dost, kteří si vyrazili na sobotní vycházku po Božicích. Vzduch nádherně mrazivě jiskřil, stejně jako sníh odrážející ostré paprsky adventního sluníčka. Do krmítka na zdi domu Širokých se slétali hladoví ptáčci, zpoza hřbitovní zdi jsme na poli zahlédli v tempu se pohybujícího běžkaře; ani nás nepřekvapilo, že to byl samotný pan starosta, který se asi vracel z obhlídky katastru. Pan Ševeček, byť pravil, že ho všechno bolí, šel ve svých skoro osmdesáti docela svěžím krokem do sklepa pro brambory. Všechny cesty a chodníky vzorně protažené radlicemi, sjezdovka u farské zdi obsazená malými sáňkaři a snowborďáky.  No prostě hotová idyla. Na hlavní budově „kláštera“ zářila v prvním podlaží zbrusu nová bílá okna i nový chodník ve vstupu do domova. Nedávno opuštěný obchod s textilem u hřiště už má novou nájemnici, která se připravuje k zahájení prodeje. Snad jenom prapodivně zaplocený a zabránkovaný „drahocenný“ (nebo spíše drahý?) altán u hřiště smutně trčí k nebesům! No, jo, není všechno paráda, co se tady vybudovalo... Na středeční a páteční kalamity jsme už zapomněli a mrazíky jsou zatím snad přijatelné. A teď ještě rychle pro „barborku“, vždyť je 4. prosince! Tak hezký týden a sledujte, co se kolem vás děje.
                                                             Ladislav Nevrkla










2 komentáře:

  1. Pěvecký sbor De Melodica srdečně zve na Vánoční koncert v neděli 12.12.2010 po skončení Mše svaté v kostele sv. Petra a Pavla v Božicích.
    Převzato z www.bozice.cz
    (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Na webu obce se dne objevila prosba současného vedení obce: "Obec Božice by ráda požádala občany, aby se v zimním období v rámci svých možností postarali o úklid sněhu před přilehlými nemovitostmi. Obec se tímto nezříká své odpovědnosti za tento úklid, není však v jejich silách tuto práci zajistit v dostatečné rychlosti a kvalitě. Za tuto pomoc předem děkujeme."

    OdpovědětVymazat