pondělí 22. srpna 2011

Nadbytečné značky zmizí ze silnic

Téma dopravních značek zůstává i v naší obci nadále živé. Podle mých informací se pracuje na zhotovení nových dopravních značek (a dodatkových tabulek), které má ve své gesci božický obecní úřad.

Druhou stranou mince jsou dopravní značky ve správě Jihomoravského kraje prostřednictvím svých okresních správ a údržeb silnic (SÚS). I zde zůstává důležité slovo místním radnicícm, neboť ony mohou podávat na SÚS podněty, pokud jde o nedostatky v dopravním značení. Věřím, že se to podaří i v Božicích.
Momentálně probíhá na jižní Moravě policejní akce, během níž policisté vytipovávají místa, kde jsou značky nadbytečné a jednotlivým obcím nabízejí jejich odstranění. Tam, kde již info předali, čekají na vyjádření obcí.
Posledním vážným problémem je havarijní stav mostů v celém Česku (prý na 3 000 mostů). I náš most v Zámlýní není zrovna ukázkou jistoty, byť byl jeho povrch letos na jaře opraven a skoky a drncáky na něm nejsou tudíž tak nebezpečné.
P.S. Informační měřič rychlosti u Míčových má podle všech řidičů jednu podstatnou vadu: ukazuje až na poslední chvíli, tudíž ho většina řidičů ignoruje. S tím by se asi mělo taky něco udělat.

                                                                                      Ladislav Nevrkla



2 komentáře:

  1. Dnešním dnem započaly práce na úpravách některých částí obecních cest. V rámci této akce bude komplet novým povrchem potěšeno i dopravní hřiště. A snad k němu bude zbudována nová přístupová cesta, když ta původní byla zatarasena nesmyslným plotem kolem školy. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem dneska zaslechl, že dopravních značek je v naší obci zbytečně moc. A některé důležité a smysluplné naopak chybí. Takže: odstraňme ty značky, které jsou zbytečně a dodejme ty, které jsou třeba. Prý se na tom už pracuje. Hlavně musí zmizet nesmyslné zákazy vjezdu a musí se tam dát takové značky, které budou řidiči respektovat, ne ignorovat!(lan)

    OdpovědětVymazat