pátek 11. listopadu 2011

8. ZO: Skoro normální zastupitelstvo

Člověk by už už skoro zajásal, že konečně po roce probíhá zasedání zastupitelstva normálně. Nakonec se však i tentokrát objevilo několik "pozoruhodných" momentů, které narušily plynule tekoucí program svatomartinského podvečera.

A to já osobně jsem si "vysloužil" jenom "dobře míněnou" radu kontrolního výboru a jeden posunek jednoho diskutujícího zastupitele. I to je posun! Ty případy, které něčím zaujaly, popíšu během víkendu. Tři vyčnívající však zmíním už teď. Myslím, že nikdo dost dobře nechápal opoziční "atak" proti božickému fotbalu a rozpočtovým výdajům na sport. Ve chvíli, kdy zde hraje přípravka s velkým množstvím mladých adeptů fotbalu, již řadu let kvalitní žáci, dorostenci, kteří postupně začínají hrát za muže a dvě družstva mužů, z toho "A" tým už 3. rokem v okresním přeboru! Chtělo by se zvolat společně s Jiřím Paroubkem a důrazně odpovědět onomu nespokojenému zastupiteli: "Ukažte mi, kdo z vás to má?!" Myslím, že starosta obce Karel Hala to v tomto duchu ve své odpovědi vyjádřil velmi přesně. Kolem přijaté třísettisícové dotace a dalších financí na opravu hasičské tatry je to asi složitější než se na první pohled zdálo a prodej bytů v bytovém domě č. 395 je jen příkladem toho, že obec svým dřívějším konáním situaci zbytečně zkomplikovala. Dneska je to pasé a zastupitelstvo rozhodlo jasně a správně. S tím je už zbytečné polemizovat. Koho to zajímá, ať ví, že stávajícím nájemníkům budou byty nabídnuty (a prodány) za 60% odhadní ceny, což činí 457 560,- Kč! Klidně si vypočítejte, za kolik se to bude prodávat případným dalším zájemcům bez procentuální slevy! Je to málo, nebo moc?
No a noticka na závěr: S výkopy kanalizace se už letos nezačne. Až někdy v předjaří. Důvody rovněž jasně vysvětlil starosta obce: Když představitelé hlavního investora VaK Znojmo vidí komplikace se splácením pohledávek za loňské zateplení školy, tak podpis smlouvy s obcí pozdrželi. Zdá se totiž, že proinvestované náklady za zateplení nebudou státem (státním fondem) v plné výši proplaceny kvůli tzv. vícepracím. Ale na to by měli fundovaně odpovědět jiní. Toto berte pouze jako osobní zpravodajství ze zasedání zastupitelstva.
                                                                          Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Z důvodu poruchy zesilovače je dočasně mimo provoz obecní rozhlas. Všechny aktuální informace naleznete na oficiálním webu obce Božice www.bozice.cz.

    OdpovědětVymazat