pátek 18. listopadu 2011

Myslivecký den v našem domově důchodců

Ve středu 16. listopadu 2011 uspořádali zaměstnanci božického Domova důchodců pro klienty, ale i ostatní hosty nevšední akci – Myslivecký den, včetně „poslední leče“.

Na zahájení byl k přípitku výborný svařák, který si všichni vychutnali za zvuku mysliveckých fanfár. Myslivecké sdružení Božice – Borotice připravilo výstavu trofejí, doplněnou o přednášku o myslivosti a životě zvěře. Jan Kašpárek a Jaroslav Čada povyprávěli o myslivosti a lovu, přidali i nějaké své zážitky a odpovídali na dotazy přítomných. Říká se, že myslivec bez psa je poloviční myslivec. Tentokrát to neplatilo, Jiřina Čurdová přivedla ukázat nádherného Gordon setra, který projevil lovecké geny – nejvíce ho totiž zajímaly preparáty zvěře… Dále už se rozproudila zábava. Byly připraveny soutěže, do kterých byli zapojeni i hosté a zaměstnanci, zasoutěžil si i pan ředitel Leisser. Přítomní si dokonce mohli zakoupit losy do tomboly, která byla velmi bohatá (hlavní cenou byl bažant). A aby to byl myslivecký den se vším všudy, na oběd byla připravena polévka z bažanta a srnčí guláš.
Myslím si, že pro klienty Domova důchodců to byl velmi příjemně strávený den.
Pro ilustraci připojuji několik fotografií.
                                                           Jiří Čada













1 komentář:

  1. Již tři hony mají letos na podzim za sebou naši myslivci. Zvlášť ten poslední v sobotu 10.12.2011 přinesl rekordní úlovek více než 160 střelených zajíců, něco bažantů a taky 2 kuny. Pěkná liška (lišák?) tentokrát unikla. (lan)

    OdpovědětVymazat