sobota 18. března 2017

Budování chodníků finišuje

Z východu, ze západu i z jihu finišují práce na budování nových božických chodníků. Mně osobně - a řadu dalších občanů též - zajímá momentálně především chodník směrem východním na božickou Kolonii.


Je to docela radostný pohled, protože všude tam, kde to dovolovaly podmínky, se úzká silnice, kterou před léty budovala božická radnice vedená tehdy starostou Ing. Zdeňkem Čurdou, rozšiřuje o půl metru!!! Tak snad skončí občasné nepříjemné až nebezpečné míjení větších vozidel na této poměrně frekventované místní komunikaci. Taky to je krok správným směrem s plánovaným rozvojem turistické trasy, která jednou povede přes Kolonii kolem Dvora Hoja, buď ke Starému Karlovu, nebo k zámku Emín a napojí se na Muchovu cyklostezku.
Pokud mám dobré informace, na sousedním šanovském katastru práce na zpevňování  těchto turistických komunikací nadále pokračují a míč je teď na božické straně. Ptát se budeme na Kulatém stole, který se koná ve čtvrtek 23.3.2017 v 18 hodin v sále kulturního domu v Božicích.

Práce na chodníku od Kolonie momentálně k Drmolovým (jestli bude dál, nevím) dělá na zakázku firma Závlahy Dyjákovice, spol. s r.o.
Taky práce na západním chodníku v Českých Křídlovicích pokročily. Tento chodník je v režii firmy Fňukal.
Jak vypadá budování chodníku směrem jižním k božickému nádraží přes Údolí lásky, nevím. Chystám se tam podívat teď během víkendu. Práce provádí společnost Silnice Group a.s.
                      (lan)




Žádné komentáře:

Okomentovat