středa 22. března 2017

Z policejního deníčku a zrádné krajnice

Policisté z obvodního oddělení šetří krádež jízdního kola. Do obce Hrádek během uplynulého týdne zamířil zloděj, který si vyhlédl odstavené pánské kolo, které stálo ve stojanu před budovou místní pošty. Pachatel odstranil zámek a kolo si přivlastnil. Podle majitele se vzniklá škoda dostala na částku 15 tisíc korun.

Je to varování i pro nás ostatní cyklisty, že ani zámek na kole není jistotou. 
Dopravní značku dej přednost v jízdě patrně přehlédla v úterý 21.3.2017 před jednou hodinou po poledni řidička fiatu na křižovatce u Horních Dunajovic. Od Dunajovic jela po hlavní silnici řidička renaultu. Zleva po vedlejší silnici jela žena s fiatem. Nedala přednost a do renaultu narazila. Nehoda skončila naštěstí lehkým zraněním. Renault dostal po nárazu smyk a skončil v příkopu nárazem do stromu. Čtyřicetiletá řidička v renaultu je zraněná. Záchranka ji odvezla do znojemské nemocnice. Dechová zkouška u řidičky fiatu byla negativní. Mladá žena utrpěla lehká zranění hrudníku, se kterými ji sanitka převezla na chirurgii znojemské nemocnice. Škoda na vozidlech je zhruba sedmdesát tisíc korun.

Zdroj: http://znojemsky.denik.cz/nehody/prehledla-znacku-a-narazila-do-renaultu-jeho-ridicka-skoncila-v-nemocnici-20170321.html
Během pondělního rána a dopoledne provedli znojemští policisté akci, při níž se zaměřili na kontrolu motorových vozidel za účelem zamezení nápadu majetkové trestné činnosti a dohledu nad bezpečností silničního provozu. Samozřejmě, že svoji pozornost policisté věnovali také pátrání po osobách a věcech. Během akce se podařilo zkontrolovat 283 vozidel
V policejním pátrání nadále zůstává pohřešovaný pětasedmdesátiletý Josef Hemzal z Božic.
Dopravní policisté vyjížděli minulý čtvrtek 16.3.2017 po patnácté hodině k havarovanému kamionu. Třiadvacetiletý řidič nákladního vozidla s návěsem jel obcí Křídlůvky ve směru na obec Hrádek. Při míjení se s protijedoucím traktorem, vjel vpravo mimo komunikaci na krajnici. Ta se pod tíhou kamionu utrhla, a proto řidič strhnul řízení vlevo. Tím však vjel do protisměru, kde s vozidlem dostal smyk. Opět přejel vpravo mimo komunikaci, kde vozidlo zachytilo o strom a poté se převrátilo na pravý bok do silničního příkopu. Řidič se při havárii lehce zranil a byl převezen do nemocnice. Dechová zkouška vyloučila, že by byl pod vlivem alkoholu. Na převráceném nákladním voze a návěsu však vznikla škoda, která se odhaduje na jeden milion korun.
Stav krajnic u nově opravovaných komunikací je nebezpečný. Tak třeba kolem nové silnice z Božic do Údolí lásky se na zpevnění krajnice pracuje, aby byla co nejbezpečnější a v úrovni nového povrchu komunikace. To krajnice kolem vloni opravené silnice v Zámlýní je velmi nebezpečná. Důvod je jasný. Zadavatel stavby položil nový koberec balené v šířce stávající komunikace. Tím se ovšem stalo, že silnice nyní působí opticky jako užší, je nad povrchem a krajnice je jako propadlá. Při míjení vozidel tak hrozí, že se ocitnete nejen mimo vozovku, ale může to skončit i havárií.
                                                                             (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat