pondělí 6. března 2017

Jak se dá opravit kruhový objezd v Božicích

Příjezd od Běhařovic ...
Jel jsem dneska navečer přes obec Přeskače. Určitě to tam znáte. Na konci (nebo na začátku obce s krásným přeskačským podzemím, kousek za městysem Višňové) byl před pár lety vybudován kruhový objezd. A tak jako u nás ho na jedné straně původně zmršili. V Přeskačích však našli elegantní řešení a dneska se tam jezdí naprosto bez problémů.


Podívejte se na připojené fotografie a já myslím, že je jasné, jak se dá zbytečná komplikace a chyba v projektu úspěšně napravit. Vypadá to pěkně, funguje to dobře a určitě to stavbu trošku prodražilo, ale nepoložilo. Tak chutě do toho i v Božicích.

P.S. Pokud se už dneska nezačalo kolem výjezdu na Borotice něco dít, nebyl jsem se tam podívat.

                                                            (lan)

Totéž místo, ale příjezd z Přeskačí ...

Detail od Přeskačí ...

Širší detail od Přeskačí ...

... a nakonec ještě jednou od Běhařovic 

6 komentářů:

  1. Ono opravit se dá vše ale jde o to proč to nelze udělat dobře na poprvé a za cenu která byla stanovena.Proč se takto nové stavby zbytečně opravují a prodražují. Připadá mi to už jako učelové.Kdysi sem se smál výroku levně nakoupit draze prodat a přinejhorším nezaplatit fakturu.Ale ono to tak bohužel funguje což je špatně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, asi máte pravdu. Před lety se tomu říkalo vícepráce a tam tekly neskutečné peníze...Jo, jo, to se to budovalo.

      Vymazat
  2. Pletete si pojmy.Pojem vícepráce je používán i dnes a jsou to práce které nelze zařadit do pracovní kategorie a jsou tudíž vypláceny v časové mzdě jako např.broušení,řezání,převoz materiálu apod.Tyto vícepráce jsou ale zahrnuty již v prvním rozpočtu který dostane zákazník. To o čem mluvíte má několik pojmů jako nadrámec práce, dodatečné práce apod. jelikož věty začínající slovem oprava,opravení zbuzují že se něco děje či stalo což je nežádoucí.Vy jako zákazník to nepoznáte jen poznáte že celková suma za práci je jiná než původně byla stanovena a jelikož ste rád že už je práce hotova a v dokumentaci nejste schopen se orientovat tak to přehlédnete a zaplatíte. Sice to není správné ale je to tak,bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jste to vystihl. Podstata je ta, že celková suma je v konečné podobě VYŠŠÍ, než ta smluvně dojednaná a slavnostně podepsaná.

      Vymazat
  3. Bohužel je to tak a není to jen ve stavebnictví.My jsme takovej divnej až hloupej národ který si nechá vše líbit.

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli to bude vypadat jako na fotografii u Přeskač tak to bude dost dobré.

    OdpovědětVymazat