sobota 4. března 2017

Chodník od Kolonie se opravuje. Snad se rekonstrukce podaří lépe než stavba kruháku

Na to, že se obec pustila do generálky chodníku od Kolonie směrem do vsi k I. mateřské škole jsem upozornil už v týdnu. Dnes bych se zaměřil pouze na jeden moment, a to je jedinečná možnost provést rozšíření vozovky v jednom konkrétním místě. Vidíte je na snímku.


Byla by věčná škoda nevyužít tohoto rekonstrukčního momentu. Dostali bychom se do stejné pasti, jakou si připravili silničáři na novém kruhovém objezdu. Tolik prostoru jako na křižovatce v Božicích jinde jen tak neměli. Ovšem chybou projektanta zde vniklo místo při výjezdu ve směru na Borotice, které se bude muset opravit, protože je úzké a neodpovídá normě pro kruhové objezdy. A znáte to: krásný asfaltový koberec už nebude tak souvislý, možná se budou muset vybourat a znovu usadit v určitém úseku obrubníky a všechno se to zbytečně zkomplikuje. A to prý jenom díky chybě projektu!

Tak u tohoto chodníku a silnice ve směru z Kolonie do Božic si dejme pozor. Všichni víme, že tam míjení se dvou rozměrnějších vozidel není jednoduché ...
         (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat