úterý 7. ledna 2020

Mrzne, na silnicích nebezpečno!

Mezi Suchohrdly a Kuchařovicemi odletěl včera dopoledne z kamionu nezodpovědného řidiče kus ledu a proletěl oknem protijedoucího míjejícího se 19letého řidiče. Ten se doslova podruhé narodil.


Na fb Rádia Krokodýl k tomu píšou: Led z protijedoucího náklaďáku v zatáčce mezi Kuchařovice a Suchohrdly na Znojemsku odpadl a našel si cestu osobním autem. Devatenáctiletý řidič měl velké štěstí - těžká kra mu jen lehce zavadila o hlavu a jeho zranění proto nebylo vážné.Po šoférovi, který své auto řádně neočistil, pátrá policie a upozorňuje na nutnost důsledného očištění vozu před jízdou..
A na Novinkách k tomu dodává policejní mluvčí: Částečně led zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem. Devatenáctiletý mladík z našeho regionu se včera před polednem v podstatě podruhé narodil,“ uvedla mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.Podle ní si řidič nákladního auta nehody ani nemusel všimnout a pokračoval v jízdě. Policie po něm pátrá. Šofér utrpěl lehké zranění, škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun.„V souvislosti s touto dopravní nehodou zdůrazňujeme, jak je důležité led z vozidel řádně odstranit. Když toto zjistíme při silniční kontrole, lze na místě uložit pokutu až dva tisíce korun,“ shrnula Drahokoupilová.

        (lan)




1 komentář:

  1. Chválím pracovníky obce Božice, kteří ráno sypali namrzlé chodníky i části komunikací. Počasí je zrádné, nevypočitatelné a nějaká zlomenina nebo naraženina je tady co by dup!

    OdpovědětVymazat