úterý 28. prosince 2010

Drobnosti z našeho regionu


Štěpánská zábava se letos fotbalistům opět vydařila. Vše podstatné napsal v jiném příspěvku hlavní pořadatel Roman Himal. Já jenom dodám, že se nic nerozbilo, nové klozety sloužily (byť tam ještě sem tam něco chybělo), kapela FreeBand byla výborná - to berte i jako pozvánku na myslivecký ples, kde budou „fríbendi“ hrát  v sobotu 8.1.2011.
Velmi úspěšný byl Štěpánský hon Mysliveckého sdružení Božice-Borotice „Drop“. A nebyla to prý žádná „drobnost“, ale velmi slušný úlovek bažantů a zajíců (možná taky díky paintballistům u bývalých radarů, kteří nepřímo nahnali budoucí úlovky myslivcům přímo do rány).
Nepříjemnou „drobností“ je zjištění, že na pískovně hynou v těchto mrazivých dnech přestárlí „macci“ -  tolstolobici (doufám, že jsem druh nespletl). Asi jim nestačí provzdušňování u palaší, které se prý kolem dokola docela slušně rozrostlo. A o pstruzích v jiné božické vodní ploše ví naši rybáři zcela určitě.
Na druhé straně řeší majitelé společnosti Českomoravský štěrk, a.s. důsledky trestného činu krádeže, k němuž došlo v době od 23.12.2010 do 26.12.2010 v místě objektu pískovny v obci Božice. Při vloupání do objektu budovy dílen došlo ke zcizení pracovních strojů a nářadí. Policie ČR žádá o informace občany obce Božice, kteří v uvedenou dobu zaznamenali pohyb podezřelých osob, nebo vozidla. A taky žádá občany o avízo, kdyby jim někdo nabízel nějaké nářadí apod.
Sportovní „drobností“ je pozvánka na silvestrovský fotbálek na umělce za školou. Zápas se tentokrát odehraje již ve čtvrtek 30.12.2010 od 13 hodin.
A poslední „drobností“ je pozvánka na „Regenerátor“. Pokud jste ho neochutnali o víkendu před Vánocemi nebo o víkendu o Vánocích, máte poslední příležitost na Nový rok opět v hostinci Kudlička. Je to prémiová „patnáctka“ a k dispozici bude zase až o příštích Vánocích. V tomto směru jsme už jako v Americe!
                                                        
(lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat