pondělí 13. prosince 2010

Napsali o nás


Mediální zájem o Božice v poslední době neobyčejně stoupl a tak jsem se rozhodl, že na materiály otištěné v jiných médiích upozorníme naše čtenáře i na těchto stránkách. Učinil jsem tak již v předcházejících případech – viz např. http://probozice.blogspot.com/2010/12/momentky-z-adventnich-bozic.html.
Tentokrát bych chtěl upozornit na dva články ze Znojemského týdne č. 51/10 ze dne 13.12.2010. Jeden má název První mlékomat je v Božicích a druhý Rozsvítili vánoční stromek. V tom prvním bych upozornil na skutečnost, že mlékomat rodinné farmy v Božicích je první ve znojemském regionu a funguje už tři měsíce. Jeden litr čtyřprocentního plnotučného mléka se prodává za 12 Kč, lahve si musí zákazník donést a otevřeno je denně  od 7 do 17 hodin. Druhý článek se vrací ke Dni otevřených dveří v božické základní škole. Zaujaly mě tam finanční údaje týkající se nedávno dokončeného zateplování dvou školních budov. V článku se píše: „Celkové náklady včetně výměny oken v obou budovách vychází na více než deset milionů šest set tisíc korun, obec z této částky uhradí přibližně pět milionů.“ Sám jsem zvědav, jaké informace kolem zateplování školních budov zazní na čtvrtečním 2. zasedání zastupitelstva obce. A jedna informace mě přišla neúplná (možná spíš nepřesná). Píše se tam: „Škola, kterou navštěvuje 211 žáků z Božic, Mackovic, Břežan, Velkého Karlova a Dyjákovic.“ Měl jsem za to, že do božické školy chodí převážně žáci z Božic, Borotic a Čejkovic a ti ostatní jsou spíše výjimkou.
                                                                                                      Připravil Ladislav Nevrkla



2 komentáře:

  1. Případné dotazy k nabídce a sortimentu našich obchodů a prodejců na našich stránkách řešit nebudeme. Zvlášť, pokud dorazí příspěvek bez podpisu - anonymní.
    Ladislav Nevrkla

    OdpovědětVymazat
  2. Na www.bozice.cz je výzva k občanům: Policie České republiky, Obvodní oddělení Hrušovany nad Jevišovkou, žádá občany naši obce o spolupráci při šetření trestného činu krádež, kdy v době od 23.12.2010 do 26.12.2010 došlo v místě objektu pískovny v obic Božicek vloupání do objektu budovy dílen a následné krádeži pracovních strojů a nářadí v majetku poškozené společnosti Českomoravský šťerk, a.s.

    Policie ČR žádá občany obce Božice, kteří v uvedenou dobu zaznamenali pohyb podezřeklých osob, nebo vozidla, aby informaci sdělili na obecním úřadě Božice, nebo přímo na Obvodním oddělení policie ČR Hrušovany nad Jevišovkou, tel. číslo 515 229 164, e-mail: znoophrus@mvcr.cz. Stejně tak policie žádá o sdělení informací v případě že se nekterý občany naší obce setkal s nabídkou prodeje staršího ručního nářadí a zařízení.

    OdpovědětVymazat