úterý 12. dubna 2011

Božice v dubnových médiích


Ani v dubnu nechybějí zmínky o tom, co se děje v Božicích v médiích. Nejvíce si nás opět všímá Znojemský týden. Otiskl pozvánku na jubilejní 10. Božický košt, který je na programu o velikonoční neděli 24.4.2011 od 15 h. A jen tak na okraj – degustace již byla provedena a šampióni již jsou známi, jejich vyhlášení však asi zůstane veřejným tajemstvím až do 24.4. 2011 do 16.30 h, kdy budou v rámci koštu vyhlášena všechna oceněná vína.
Na příští středu 20.4.2011 je v naší obci zajištěn sběr nebezpečného odpadu (počínaje pneumatikami a konče starými barvami či zářivkami. Seznam je uveden na vývěsních plochách a na webu www.bozice.cz.
A opět nechybíme ani v „černé kronice“. Tentokrát jde o úspěšný policejní zásah v božické pískovně, kde byla policejní hlídkou zadržena i s lupem dvojice pachatelů. A dnes ještě přibyla informace na webu obce: Policie ČR pátrá po pachateli, který ve dnech 25. – 29. března 2011 odcizil motocykl zn. ČZ 125 Sport žluté barvy a přívěsný vozík za motocykl PAV 40. Informace volejte na tel. č. 158, obv. odd. Hrušovany nad Jevišovkou 515 229 164 nebo na OÚ Božice 515 257 125.
                                                                                                   (lan)




3 komentáře:

  1. Naši hasiči dnes zasahovali při likvidaci požáru Vertexu Hodonice. Z informací o požeru na www.znojemsky.denik.cz vybíráme: "Hasiči spolu se zaměstnanci firmy žhavé sklo začali chladit vodou. „V podnikovém hydrantu brzy klesl tlak vody, proto velitel zásahu k případnému zřízení kyvadlové dopravy vody ze zdrojů v okolí požádal o vyslání dalších jednotek. Do Hodonic vyjely jednotky dobrovolných hasičů z Mikulovic a Božic. Tlak vody se s využitím vody z řeky Dyje se vzápětí podařilo zvýšit a hasiči ze všech čtyř zasahujících jednotek se spolu s pracovníky podniku zaměřili na ochlazování záchytné jímky se žhnoucím sklem,“ dodal Haid."

    OdpovědětVymazat
  2. Horské kolo si odvezl zloděj z průjezdu rodinného domu v Božicích z prvního na druhého května. „Zloděj vnikl do průjezdu rodinného domu číslo 302 v obci Božice bez použití násilí mezi pátou hodinou odpolední a půl sedmou ranní. Ukradl horské kolo značky GT Avalanche 2,0 D modro-černé barvy. Majiteli vznikla škoda ve výši jedenáct a půl tisíce korun. Policie žádá případné svědky o sdělení bližších informací na Obvodním oddělení Policie ČR v Hrušovanech nad Jevišovkou, nebo na telefonním čísle 515 229 164,“ řekla znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. (Uvedeno na znojemskydenik.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. Dům č.p. 302, to je vedle staré kovárny v Č. Křídlovicích (po paní Moudré) a z druhé strany vedle Robíšků.

    OdpovědětVymazat