sobota 5. listopadu 2011

Fotbal: Prohráli jsme si to sami (akt.+foto)

Hostan OP: TJ Sokol Božice - TJ Bohutice 0:1 (0:0)
Dobrý fotbal se hrál pouze v 1. poločase. Útoky se střídaly na obou stranách, mírnou ale neplodnou převahu jsme měli my.

Bohutice těžily z lepší sehranosti, motorem mužstva byl Petr Holík (č. 7), ale další z věhlasných opor Karel Bloudíček (č. 9) tentokrát naprosto zklamal. Našim tentokrát chyběli střelci a vážněji jsme branku ohrozili výjimečně. Naše střely byly lehké a gólman hostí Břinek je bez větších problémů likvidoval. Naši největší příležitost měl střídající Tomáš Kudlička. Jeho střelu gólman vyrazil na břevno, ale škoda, že po odraženém míči nikdo z našich nešel. Ve druhé půli byla znát nepřítomnost krajního obránce Davida Švejdíka. Jedinou branku zápasu dal v 52. minutě po naší chybě (přihrávka Bohutic "za hráče") Miloslav Šiška. Prý snad ještě dorostenec. Uvolnění i razantní přesná přízemní střela podél našeho gólmana do levé poloviny branky však byla mazácká. Hosté se pak jali bránit stav 0:1 a to všemi dostupnými prostředky, zvláště pak povalováním se svých "vážně" zraněných hráčů, kteří již za chvíli běhali jako zajíci (až na jednu výjimku, ten byl doopravdy zraněn a po utkání odkulhal).
Těžko dneska někoho vyzdvihovat nebo naopak zatracovat. Lze konstatovat, že jsme měli aspoň na bod, ale vlastními nepřesnostmi v útočné i obranné fázi jsme se tentokrát o body připravili sami.
Bohutice jako jeden z lídru soutěže však tentokrát též nepřesvědčily o svých kvalitách a jejich těsné vítězství patří zcela určitě do galerie těch šťastných.
Podrobnosti k zápasu dodám průběžně, teď odcházím na závěrečné posezení po podzimní sezóně.

Ještě několik vět k zápasu:
Naše sestava vzbuzovala - po dobrém výkonu v Oleksovicích - mírný optimismus. Chyběli prakticky dva - tři hráči základní sestavy: David  Švejdík, František Hofman a  - David Švestka. Proč chyběl první (omluvil se), těžko říct, druhý za nás odehrál minimum zápasu, jelikož je vázán pracovně (služebně) hodně mimo a proč nehrál aspoň jeden zápas ten třetí, taky nevíme. Zrovna dneska by ale určitě byl platným hráčem.
Hráči byli téměř totožní, ovšem rozestavení, které bylo tentokrát zvoleno, nepatřilo, jak se posléze ukázalo, k těm zdařilým. Určitě byl Paťa minule výraznější v záloze a Jara na stoperu. I Jirka je lepší v útoku. Právě časté změny postů řady hráčů jsou jednou z příčin, proč nám letos pořád kousíček chybí k dokonalostí. Je jasné, že vynucené změny (trest, zranění, nemoc, práce) lze jen těžko ovlivnit. Na druhou stranu nepevné místo v mužstvu a časté střídání postů taky určitě nelze řadit k pozitivum.
V úvodním minutách jsme svými nepřesnostmi dovolili hostům dvakrát atakovat naši branku. Poprvé po přímém kopu Petra Holíka naši stáli a následná hlavička šla jen těsně mimo. A podobně ve 2´ po našem nepřesném rozehrání se Miloslav Šiška ocitl sám před Ivošem, naštěstí ani on neměl přesnou mušku. Naši první šanci měl Jirka v 5´. Začali jsme kombinovat a byl to docela příjemný pohled. Jen pro ilustraci jsem si poznamenal: potáhl Roman a přes Jirku a Pavla M. až k Honzovi. V 11´jsme se zase nechali "přestřelit", ale ani Petr Leikep v malém vápně se svou střelou neuspěl. Stejně tak poprvé a naposledy ve 14´ Karel Bloudíček a opakovaně Leikep v 16´. Do šancí jsme se dostávali i my, ale buď to byla střela lehká - Jirka v 16´hlavičkou po přímém Honzově kopu, Jara do hráče, Pavel M. 2x mimo - nebo z těžkého úhlu Lopík či Honza přímo z rohu. Do největší brankové příležitosti se dostal Lopík v 17´. Pěknou akci začal Jara, jeho centr však tísněný Lopík před brankou netrefil. Rychlý Jirka byl též u několika dobrých akcí a jeho střela v 34´gólmana Bohutic dočista dezorientovala. Pohledná byla "kličkovaná" v podání Honzy a Lopíka v 30´, ale zase bez konečného efektu. Tak dlouho jsme tlačili, až ve 40.´p"proběhl" centr Bohutic, naštěstí nikdo míč do naší branky nedopravil. O té chvíle nás Bohutice 3´"grilovaly". Do šaten jsme však mohli odcházet  spokojenější my.
Docela značné rozčarování nám však přinesl nástup do 2. půle. Vyjadřují to i komentáře z éteru: "Zatím je to fotbal o ničem!", "Počkej, až se se rozdýchají!", "Hoši, pojďte už hrát!". Na to přišla osudná 52´: Po naší chybě (předstoper Zdeněk?) šel opět centr za naše hráče a "rychlík" Miloslav Šiška šel sám zprava na Ivoše. Ač už téměř tísněn vracejícím se obráncem přesně tvrdě vystřelil a zajistil tím hostům nejen vedení, ale i tři body. Pak už to byla bída: simulace, žluté karty, sem tam nějaká šance, hodně nepřesností a bohutické odkopy. Několika zákroky se opět blýskl Ivoš v brance a vše spolehlivě likvidoval. Pěkný fotbal to však nebyl ani omylem. Nepomohlo ani naše střídání. Právě naopak: stažení Honzy a Romana nás oslabilo a jak říkali naši , "v záloze nikdo nepodržel míč a nerozehrál." Ale to není jen kritika hráčů, kteří byli na hřišti. Ti moc chtěli a měli i na vyrovnání. Nejblíže k tomu měl Pacík pár minut před koncem. Rozhodčí Antonín Šrámek několik minut nastavil (za zdržování Bohutic zcela oprávněně), ale nám už to nepomohlo.
Naše sestava: Ivo Urban - Aleš Žák, Patrik Šotkovský, Roman Šebela (od 73´Jakub Zifčák) - Zdeněk Chrenovský - Marian Vávra, Pavel Michalovič (K), Jan Kudlička (65´Tomáš Kudlička), Jiří Kubíček - Pavel Ležák, Jaromír Jandásek. Na střídačce ještě Petr Procházka. Vedení mužstva David Švestka, Petr Horký.

A jeden moment z posezení k ukončení podzimní části soutěží:
Mluvilo se o nakonec o všem, co těší i trápí božický fotbal. Na podzim jsme vybojovali nádherných 18 bodů a máme soutěž přijatelně rozehranou. Za to patří dík jak těm, kteří fotbal hrají, tak i všem, kteří se o božický fotbal starají. Není to pro nikoho jednoduché a každopádně to všechno stojí hodně času, fyzické námahy i psychické odolnosti. Skloubit osobní život, práci a fotbal vyžaduje nejen osobní nasazení, ale i pochopení okolí (rodiny, partnerů, přátel, spoluhráčů, funkcionářů ...). Máme zkrátka do jara, o čem přemýšlet a co řešit. Jedno se mi však přes všechna citlivá témata na včerejším posezení líbilo. A to, že máme lidi s názorem, lidi, kteří jsou schopni se před fórem vyjádřit a snaží se své kroky objasnit, aniž je někdo "tlačí ke zdi". Věřím, že na jaře své dobré jméno božický fotbal potvrdí. I když třeba s nějakými změnami. Takový už je život. I ten fotbalový.

IV.C: 1. FC Čejkovice - TJ Sokol Božice B 3:1 (2:0)
kdo zápas viděl, musí uznat, že výsledek zdaleka neodpovídá předvedené hře. Počítají se však branky a v tomto směru domácí prakticky 100% využili svých šancí. První gól jsme si dali sami, když malou domů Jirky Kubíčka gólman Jara Lukáč podcenil, zvedl nohu až moc a míč mu proklouzl až za čáru. Z této studené sprchy jsme se jen obtížně vzpamatovávali a tak přišel další trest, o který se postaral nejlepší čejkovický střelec Smíttal. Měl za celý zápas jednu gólovku a proměnil ji. O toho prý ho mají! Ve 2. poločasu jsme postupně střídáním posílili, Marian v útoku, neúnavní Pavel s Lubošem v záloze, ale i všichni ostatní se snažili dát kontaktní gól. "A bude po nich!" konstatovali jsme za čarou. Kontaktní gól jsme sice Marianem Vávrou dali, v tlaku jsme pokračovali, ale po nich nebylo. Místo toho "vyrobil" Zdeněk chybu a čejkovický kapitán Jaroslav Hybler pečetil 15 minut před koncem vítězství domácích. Zoufale se valily naše útoky na čejkovickou branku. Skóre se už neměnilo a tak se "rozdvojený" fanoušek Marek Kročil radoval z vítězství domácích. Kdybychom uspěli my, musel by se radovat z našeho úspěchu :-)!

Žáci - OP:
Božice - Dobšice 2:2 (1:2)
Vedoucí gól dal v 1. minutě náš Kamil Hanzal, poté se dvakrát radovali hosté díky trefám Krejčího a Vodáka. Nakonec zaslouženě těsně před koncem vyrovnával opět Kamil Hanzal.
                                                                                                    Ladislav Nevrkla


















11 komentářů:

  1. ...to je članék to mě pos..!!Vy jste neměli da se říct kromě dvou šancí nic a tady jich popisuješ snad dvacet!!A první poločas jsme byli lepší!!A kdyby jste vedli tak by jste taky zdržovali tak v klidu trošku!!

    OdpovědětVymazat
  2. to je teda pravda,naše mužstvo si hrálo co potřebovalo,jak říkal Petr Holík ,jen klid a v Božicívh se vyhraje.A měl pravdu,víc šancí jsme měli my,akorád to tam nespadlo a váš brankář chytal dobře,přesto docela dobrý fotbal,že jste ve středu tabulky je překvápení ,alezasloužíte si to,jste v okresu dobří.Pavel Š.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to je taky pravda: hráli jste si, co jste potřebovali a my jsme na to nenašli odpověď. Proč, to jsem se snažil popsat v komentáři. Na úrovni 1. poločasu si však trvám: vaše příležitosti byly nebezpečnější, ale více ze hry jsme měli my! Howgh! (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den, chci se zeptet jestli se uz vi kdo zustane a kdo odejde v muzstvu? Dekuji pan T.

    OdpovědětVymazat
  5. To je zatím tajemství šéfa ... Pan L.

    OdpovědětVymazat
  6. možná kecám,ale mezi divákama se mluví ,že J.K už nechce brankáře,nevím sice proč,ale mluví se o tom,myslím si,že je to škoda,ale jak píšu,jen jsme to slyšeli mezi divákama,tak snad se dozvíme víc od vedení,ale je ještě jedno kolo v Krumlově v sobotu dopoledne.

    OdpovědětVymazat
  7. Tohle jsem nahlásil na OFS, tak snad budou i Bohutičtí spokojení: Božice-Bohutice 0:1 (0:0). První půle nabídla zajímavý fotbal, útoky se střídaly na obou stranách. Hosté byli technič-tější, měli mírnou převahu, domácí vše nahrazo-vali bojovností. Zápas rozhodl gól Šišky z 52. minuty. V závěru střetnutí se hosté zaměřili na pozornou obranu, často hru kouskovali, ale
    vedení uhájili i s kapkou štěstí. Střela Božických jen otřásla břevnem. (lan)

    OdpovědětVymazat
  8. proč všude používáte slovo že soupeř měl štěstí .."V závěru střetnutí se hosté zaměřili na pozornou obranu, často hru kouskovali, ale
    vedení uhájili i s kapkou štěstí. Střela Božických jen otřásla břevnem." mělo by to být napsáno trošku srozumitelněji, aby ten komentář byl pravdivý... třeba např: Posledních 5 minut do konce střetnutí se hosté zaměřili na pozornou obranu, často hru kouskovali a hráli to co potřebovali, ale
    vedení uhájili a i s kapkou štěstí pro Božice, že to skončilo jen 0:1. Poslední střelu Božických vytáhl branář Bohutic na břevno. .. asi takto je to pravdivější.. karbri

    OdpovědětVymazat
  9. Zápasu by slušela remíza - pak musel mít někdo štěstí :-). A my jsme to nebyli. To je celé. (lan)
    Jo a stylistiku komentářů OFS berte tak, že to sdělujeme telefonicky a na druhé straně si to naše bezprostřední povídání zapisují propiskou. Až to budeme posílat mailem, bude to určitě přesnější. Na druhou stranu je dobře, že je každý zápas stručně okomentován. Nám se taky moc nelíbil komentář našeho vítězství v Oleksovicích, ale hlásí to domácí, tak je to jejich "úhel pohledu". Teď to byl náš a a vy nám to na jaře jistě vrátíte: my u vás vyhrajeme a vy to spravedlivě popíšete. Už se těším :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  10. Tak třeba na jaře uvidíme nějakého nového gólmana. Prosím o info jestli budete vědět kdo zustane a kdo odejde. pan T.

    OdpovědětVymazat
  11. Hráč Bohutic Karel Bloudíček byl zvolen nejlepším hráčem Hostan okresního přeboru za měsíc říjen. Zaskvěl se i jako výborný střelec. Blahopřejeme mu i my a dodáváme: Ještěže neměl svou ostrou mušku u nás v Božich. Možná to bylo i proto, že se zápas hrál až v listopadu :-). (lan)

    OdpovědětVymazat