neděle 27. března 2016

Fotbal: Z Hostimi vezeme tři body! Příjemné Velikonoce (+ foto+ další foto)

Božičtí fotbalisté si z Hostimi dovezli v neděli odpoledne hezkou pomlázku v podobě tří cenných bodů.
OP: Hostim - Božice 1:2 (0:1). Naše branky: Bronislav Juřica a Pavel Ležák. Velmi kvalitní fotoreportáž Ivany Písařovicové si prohlédněte na http://fotbalhostim.rajce.idnes.cz/TJ_Hostim_-_TJ_Sokol_Bozice_27._3._2016/
Zraněn a jiné okolnosti nás donutily ke změnám v základním rozestavení, ale ukázalo se, že i tyto změny měly podíl na nečekaném úspěchu našich fotbalistů v Hostimi.

Naše sestava: Vojta Bačo - David Švejdík, Broňa Juřica, Honza Kudlička - Roman Šob - Patrik Ležák, Jiří Pavelčík, Karel Vávra, Míra Gabrhel - Pavel Ležák, Vojta Maruštík. Střídali: 86´ Martin Zedníček Lopíka ml. a v 88´ Radek Šob Vojtu Maruštíka. Připraven byl ještě Kulda = Honza Kreuzwieser. Vedoucí mužstva Michal Topolčan.

"Byl to pěkný fotbal!", takové je naše celkové hodnocení prvního jarního utkání. A to při vědomí všech limitujících faktorů: vynucené změny v naší sestavě, nerozehranost některých našich hráčů, výšková převaha domácích, malé hřiště v Hostimi, vášniví domácí fandové atd. atd. řekl bych jednou větou, že jsme neměli slabin, ani slabých míst a že jsme využili všech možností, které nám domácí a v závěru i sudí Holík dopřáli (nebo nedopřáli). Takový už je holt fotbal, a tak i emoce ke konci a po skončení utkání určitě rychle opadly!

první šanci zápasu měli domácí ve 2´, ale tečovaný míč trestuhodně přestřelili! A tak to s nimi šlo už po celý zápas. Naši se v první vážnější akci ocitli v 6´. To potáhl míč bojovný Kája, hbitý Vojta vybojoval roh, ten perfektně a na milimetr přesně kopal Jura a zkušený pohotový trenér Broňa (dneska v roli kapitána) poslal míč za záda zkoprnělého hostimského gólmana! Zvedli jsme ruce a jásali: Už je to tam, už je to tam - zcela nečekaně jsme se ujali vedení 0:1, zklidnili jsme se a samozřejmě jsme se ocitli na koni. Takový začátek jsme ani v těch nejrůžovějších snech nečekali.
Na menším hostimském hřišti se nám v dnešní sestavě evidentně hrálo lépe, než viditelně přemotivovaným domácím. Kolem 13´ domácí zrychlili a přitlačili nás. Bylo to však jalové a bezzubé. "Po zemi, po zemi," radili jsme my za čárou, protože jsme dobře viděli co na výškovou převahu domácích platí. Naši bojovným a zodpovědným výkonem odrazili tuto i další podobné několikaminutové zteče a naopak jsme i my několikrát nebezpečně zaútočili a ohrožovali nejistého gólmana domácích. Ve 14´ se blýskl Vojta v brance a bezpečně kryl jedůvku doprostřed branky. V 17´ nás mohl naopak potěšit Roman, ale Honzovu akci nezakončil optimálně a poslal míč nad.. V 18´ byl faulován před vápnem Kája, z "pěkné vzdálenosti" kopal Honza VPK, ale míč šel těsně vedle. Ve 20´ málem zaskočil Vojta M. domácího gólmana vysokým padáčkem "pod víko", který musel brankář výskokem vytáhnout na roh.
první poločas byl doopravdy pohledný, hra měla spád i zajímavé momenty, i když domácí bylo po prohraném utkání rozladění a s výkonem svým hráčů nespokojení. Ve 22´ ukázal pěkný útok Lopík ml. a hned nato musel naopak Bruno zastavovat hostimský brejk faulem. Další pěknou akci našich jsme viděli v 25´ po linii Jura - Lopík st. - Vojta M, zakončená pěknou střelou Vojty (ale chyběla trošku razance). Svou přesnou levačku předvedl Vojta v 27´ a poté pálil Jura vedle. A zase následovala hostimská bleskovka, kterou zachraňoval Roman razantním odkopem do staveniště u hřiště. Za faul na Lopíka ml. zezadu v 29´ padla první žlutá karta zápasu, ale dá se říct, že se jinak hrálo vzácně slušně - až na nepotrestaný faul na Lopíka v prodloužení ve vápně. To měla být penalta!
V 30´ si po naší akci dali domácí málem vlastence a bylo vidět, že jsou nervózní a z naší hry nešťastní. Prostě se jim na nás blbě hraje. Brejky se v poslední čtvrthodině první půle přelévali z naší na hostimskou branku, více ze hry měli Hostimští a my jsme si jenom přáli vydržet s vedením do šatny: "Kluci, už to udržíme!" A vyšlo to.
Propláchnutí žaludku domácími trenéry zjevně zabralo a deset minut druhé půle nás domácí zamkli. Vojta v naší brance však byl vždycky na místě a bezpečně všechno kryl (47´ a 53´ největší šance). Pomalu jsme se vymanili ze sevření a v 57´ jsme udeřili podruhé. Lopík st. po individuální akci poslal míč po zemi ke vzdálenější tyči - a my jsme vedli 0:2!! Ani jsme vlastním očím věřit nechtěli.
Ještě jednou měl Lopík st. na svých kopačkách gól v 67´, ale střela šla tentokrát těsně vedle. Největší šanci spálili domácí v 70´, kdy z metru minuli hlavou naši branku! Začali jsme trošku šetřit čas, dovolili jsme si i pěknou kombinaci a taky nutno dodat, že některé zákroky domácích na Lopíka zůstaly nepotrestány. Toto ukolébání nás nakonec stálo gól. Byla to v 78´ trošku nešťastná situace, prováhali jsme rozehrávku Hostimi a ti zblízka snížili na 1:2!
A je po nás, blesklo určitě leckomu hlavou. Ne tak našim hráčům. Ti i po nešťastné brance pokračovali v zodpovědném výkonu. V závěru jsme takticky vystřídali a v nastaveném čase jsme ještě měli dostat šanci po faulu na Lopíka na penaltu.
Odjíždíme z Hostimi velmi spokojeni. Výborný výkon a tři body, co si přát víc?

Co k utkání napsali hostimští pořadatelé:
Hostim-Božice 1:2 (0:1). Domácím patřil úvod, vytvořený tlak však vyšel naprázdno. Naopak po rychlém protiútoku v 6. minutě skóroval božický Juřica. Úspěch hosty povzbudil, do konce poločasu diktovali tempo. Po přestávce se Hostimští snažili stav srovnat, ale to se jim nepodařilo, v 57. se mezi tyče trefili opět Božice, do dvoubrankového vedení je poslal Ležák. Konečnou podobu výsledku stanovil gól Straky v 79. minutě, ale vyrovnání se domácí už nedočkali. Výhru hostů ocenilo 120 přihlížejících diváků, za bojovnost si ji právem zasloužili.

                                                                                    (lan)














Výše uvedené fotografie pořídila Ivana Písařovicová





























7 komentářů:

  1. Přidány kvalitní fotografie Ivany Písařovicové (mimochodem sestřenice známé televizní moderátorky Daniely Písařovicové z ČT1). Ivo, díky a klukům vyřiď, že příště určitě zabodují :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavě se vyvíjejí i obě Trojky. V obou jsou v čele Suchohrdly - III.A Suchohrdly u Zn., III.B A Suchohrdly u Mir. Zajímavý pohled je taky na soupisku Čejkovic (III.B) :-)! Na dálku zatím prohrávají souboj s Bayernem Křepice o 11. místo: Křepice mají 7 b., Čejkovice 6. Škoda včera ztracených dvou bodů. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Láďo, rádo se stalo, blahopřeji k výhře, zasloužené výhře! Příště zase u vás:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to tak, že si spolu zahrajeme i v příští sezóně. A já budu mít zajištěné výborné fotky :-)! (lan)

      Vymazat
  4. Nevím, o jaké penaltě tady mluvíte, na zápase jsem byl, ano máte pravdu, faul to byl, ale došlo k němu minimálně 1 metr před vápnem a tam se penalty nekopou :) Spíš je zarážející, jak tady "dopodrobna" rozepisujete nejzajímavější momenty zápasu a nikde v článku jsem se nedočetl o diskutabilním faulu z prvního poločasu ve vápně hostujícího týmu na domácího hráče ?

    OdpovědětVymazat
  5. Rád bych ocenil velice korektní hodnocení tohoto utkání v regionálním tisku (Znojemsko, Znojemský týden). (lan)

    OdpovědětVymazat
  6. Polemizovat nebudu, stál jsem hodně z úhlu na druhé straně. A "diskutabilním faulem" asi myslíte situaci ve 23´? Nepopisuji úplně všechno. O pěkném utkání jsem toho tentokrát stejně napsal trošku víc!!!! Polepším se :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat