sobota 26. března 2016

Jarní fotbal: Kdo, kdy a s kým. Začínáme v Hostimi. Jak to vidí Hostimští ...? (dopl.25.3.)

Jarní kola okresních fotbalových  soutěží jsou nalosována a upravena a tak se za týden může začít. Pokud by došlo k nějakým změnám, může se tak dít pouze na žádost domácího oddílu. Z našeho zákulisí: Dokončujeme hostovačky!!! Ty důležité už jsou  ...

Rád bych přidal ještě více informací z "naší kuchyně", ale hektický týden pokračoval i na Zelený čtvrtek a ladily se poslední detaily. Moudřejší tak budeme až v neděli odpoledne v Hostimi! Jen v našich řadách přibyly ortézy a berle!


Naše jarní premiéra se totiž odehraje v Hostimi. Tamější TJ je na jarní sezonu natěšená, o čemž svědčí jejich web. Jenom bych upravil čas: na žádost Hostimi se hraje na Boží hod velikonoční (velikonoční neděle) 27.4.2016 již ve 14 hodin.
 Hostim ‐ Božice  NE 27.3.2016 14:00 Holík   Svoboda   Jenerál







Muži Božic a dorostenci Božic podle stávajícího nalosování hrají čtyřikrát ve stejný den, ale až na jednu výjimku jsou vždycky v pozici hostů!

Tou jedinou výjimkou je sobota 30.4.2016, kdy naši muži hrají v 16:30 v Hostěradicích a dorostenci v 10:15 doma proti Olbramovicím/Vlasaticím. Žádat o změnu však nebudeme. Kdo z dorostenců by chtěl hrát v neděli 1. května po čarodějnicích??? Na prvního máje, půda úrodná je. A my už teď víme, co si zasadíme (Alkehol: Travička zelená).
Ještě je ve hře přesun posledního zápasu Božice - Hrádek na sobotu 18.6.2016. O tom budete včas informováni.

Přehled zápasů hraných ve stejný den:

MUŽI                                                          DOROST

NE
10.4.
Miroslav B – Božice

15:30

NE
10.4.
Višňové B - Božice
13:00
SO
30.4.
Hostěradice - Božice
16:30

SO
30.4.
Božice – Olbramovice/Vlasatice

10:15
SO
28.5.
Práče – Božice

16:30

SO
28.5.
Rakšice - Božice
16:30
NE
12.6.
Dobšice B – Božice

16:30

NE
12.6.
Šatov - Božice
14:00


K úvodnímu utkání TJ Hostim - TJ Sokol Božice
            
Z webových stránek TJ Hostim ještě vybírám pro nás nejzajímavější názory jednoho z hostimských trenérů (a mého synovce) Libora Nevrkly:

8) Co bys rád do budoucna zlepšil v Hostimě?
To je těžká otázka. Já osobně toho až tak moc nepotřebuju, co se týče materiálního hlediska. Jsem rád, že se ledy trošku hýbou a i představitelům obce dochází, že je třeba se zázemím něco udělat. Fotbal svou kvalitou rozhodně zázemí předběhl. Co se týče fungování, změnil bych rád to, aby kluci, co již třeba nehrají, pomáhali dál s fungováním. Leží toho dost na mě a je to kolikrát vyčerpávající. Abych se přiznal, čím dál častěji se mi vkrádá myšlenka, že bych ty starosti rád někomu předal.


Speciální otázky od hráčů a fanoušků:
Libore, neplánuješ trošku hecnout kluky a vyhlásit třeba sázku nebo odměnu v případě, že postoupíte do Kraje?
Jak jsem psal níže - já fotbal nijak neplánuji. Myslím, že kluci jdou do každého zápasu naplno a vyhrát chtějí, to mi věřte. Abych se přiznal, a doufám, že nikoho nezklamu, na postupu do kraje nijak nelpím,
protože by to přineslo spoustu povinností a starostí navíc, které by neřešil nikdo jiný než zase já. Přibylo by navíc cestování a ubylo známých a atraktivních soupeřů. Nevidím v tom žádné extra pozitivum, ale kdyby to
někdy dopadlo, postavíme se k tomu čelem, na to mě snad už dobře znáte :-).


Jak se stavíš k postupu do Kraje?
Na to už jsem odpovídal. Až to bude aktuální, a já jsem přesvědčen, že kádr na to má, tak se k tomu postavíme jak se patří. Do té doby nemá cenu řešit :-).

Už v minulých rozhovorech s fotbalisty se nakouslo téma závlaha hřiště, odpovídající tribuna pro fanoušky a zázemí. Martin Karásek naťukl větší sprchy:). Myslíš, že je něco z toho reálné, nebo je to hudba budoucnosti?
Toto je spíš otázka na představitele obce, ti mají nakonec tu možnost rozhodnout. Já si myslím, že by si to fotbal zasloužil. Myslím, že by si měli všichni uvědomit, že fotbal, jako jedna z mála věcí, lidi v Hostimi spojuje, a je nutné tyto aktivity podporovat. Všechno nejde hned, ale věřím, že se ledy hýbou, a my se snad letos dočkáme rekonstrukce sprch v celých kabinách. Jen nevím, jestli Moriskovi nevyhovuje spíš ta malá sprcha :-)). Co se týče tribuny, nebo závlahy, tady už se bavíme o větších investičních akcích a tady nelze vůli zastupitelů předvídat. Nechme se překvapit, třeba se někdy dočkáme. Já pro to víc udělat nemůžu...

Něco na závěr?
Za týden nám začíná jarní část sezóny - já věřím, že do ní vstoupíme tou správnou tříbodovou nohou. Doufám, že nálada v kabině i "za zábradlím" zůstane taková, jak ji z posledních let známe a všichni si budeme užívat fotbal jako tu tradiční vesnickou zábavu :-). Mějte se a fanděte - FOTBAL HOSTIM FOREVER!


Více zde: http://tj-hostim.webnode.cz/news/na-slovicko-s-vedenim-libor-nevrkla/


A malá vzpomínka na dávné fotbalové časy:

Řada božických fanoušků vzpomíná na sezónu tuším 1983/1984, kdy Božice spadly do "čtverky" a OFS je za odměnu poslal do severozápadní - znojemské - skupiny! Tenkrát se ještě jezdilo na božické zápasy statkovým busem, a tak jsem - jako téměř čerstvý Božičák - šel za fotbalisty na hřiště a jel s nimi do Hostimi! Hostimské hřiště bylo tenkrát ještě pořád ve stádiu budování, nebylo pořádně odvodněné a vedle bylo zrovna velké staveniště - řekl bych, že se stavělo letní kino! Hromadu kamení, která částečně zasahovala do hřiště, pořadatelé neodklízeli a promptně ji lajnovačkou objeli! Jako na Ukrajině :-). A naši pamětníci se teď prají: Už je ta hromada pryč? A jak vypadá hostimské hřiště? Bývalo prý takové malé ... Uvidíme v neděli!
                                      (lan)

(lan)

3 komentáře:

  1. O víkendu bude ještě poslední příprava na trávě. Podrobnější informace očekávejte na tomto webu tak v úterý večer. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. A s největší pravděpodobností ještě dojde ke změně termínu posledního utkání s Hrádkem. I já bych byl rád, aby se zápas hrál v sobotu 18.6. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak jsem včera zjistil, rozrostla se nám marodka hráčů našeho základu. Místo míče milují teď někteří ortézy a berle ... :-(! (lan)

    OdpovědětVymazat