sobota 21. července 2018

Z předvolební kuchyně sdružení PRO BOŽICE

Proč to nemít i v Božicích? Dětské 
hřiště v Suchohrdlech u M.-venkovní 
ping pong a prvky  pro cyklisty
Tak se nám to, vážení čtenáři a přátelé, krátí a do konce měsíce musíme do Hrušovan n. Jev. odevzdat kandidátky. Stávající zastupitelstvo se změnami kolem voleb nezabývalo, a tak se zase bude volit 15 členů zastupitelstva a poté pět členů rady obce, kteří budou další čtyři roky obec řídit.


Kromě komunistů, musíme všichni ostatní sbírat na podporu našich kandidátek podpisy vás občanů. Tímto vás tedy všichni, kdo kandidujeme, žádáme, abyste nám umožnili kandidátky podat a na listiny jednotlivých stran dali své podpisy.
Tím podpisem se nezavazujete k tomu, že musíte dané sdružení kandidátů volit, a tudíž můžete podepsat i několik takových podpisových archů. Každá volební strany musí sesbírat v Božicích minimálně 109 podpisů vás, našich spoluobčanů.

Jednou z oblastí, které se ve svém volebním programu bude věnovat naše sdružení PRO BOŽICE, je sport, aktivní využití volného času a nabídka aktivit pro naše děti. Za školou máme řadu sportovních prvků, které určitě nabízejí dětem i mládeži rozmanité aktivity. Dětské hřiště za Pastelkami je však takovou chudou, odstrčenou popelkou a i přes jeden nový prvek si zaslouží z gruntu nové vybavení. A podobných míst pro děti, které potřebují údržbu a doplnění najdeme po obci víc. Je zde rovněž prostor pro venkovní pingpongový stůl. V práci jsem podával vloni projekt v rámci vyhlášené výzvy jedné nadace - uspěli jsme - a dneska už tam nový moderní venkovní pingpongový stůl stojí. Chlapi z Božic, kteří momentálně ve Velkém Dvoře pracují, to můžou potvrdit. Jezdí kousek od něho - stojí v areálu dětského hřiště naproti obchodu a hostince Ferbyových.
My však navazujeme na naše návrhy z minulosti a ty se týkají cyklosportů. V obci máme prostory, které po terénních úpravách, zřízení příjezdové komunikace a oddělení této plochy plotem od fotbalového hřiště, je přímo ideálním prostorem. Je to prakticky celá plocha kolem zadního betonového plotu, pro lepší orientaci tam, kde dříve stávala stará zděná tribuna. Příjezdová komunikace je plánovaná od nové zástavby, je tam mezi dvěma rodinnými domky připravená!
Na fotografiích vidíte možnosti. Nafotil jsem je v nedalekých Suchohrdlech u Miroslavi a v Pohořelicích. Přemýšlejme společně, čím bychom si v Božicích mohli společně obohatit. Obrátit se svými nápady se můžete přímo na mě i třeba prostřednictvím těchto stránek. Kdo mě nezná, tak pro pořádek: Jmenuji se Ladislav Nevrkla a před týdnem jsem vypadal takto:


Hřiště pro cyklisty v Suchohrdlech u Miroslavi:




V Pohořelicích využili starého vojenského fotbalového hřiště a vybudovali zde hřiště pro bike trial a minigolf. To by ideálně bylo dole u Jevišovky, v místech, kde před lety byla nákladně vybudována a pak mrknutím oka bezohledně zničena krosová dráha kvůli pochybným podnikatelským projektům.










Dětské hřiště v Pohořelicích-Velkém Dvoře (taková božická Kolonka):

V popředí nový venkovní pingpongový stůl, v pozadí
Hostinec u Ferbyů a obchod






Žádné komentáře:

Okomentovat