sobota 4. září 2021

Dneska nás zastavila zkušenost soupeře

 


Od týmů "B" nikdy nic neočekávám. Tedy lépe řečeno, člověk se od nich může dočkat čehokoliv. Dobšice B se u nás dneska představily ve velmi dobrém světle a ukázaly nám, jakou roli dokáže hrát zkušenost, rozvaha a klid.

OP: Božice A - Dobšice B 2:2 (0:1). Naše branky: Honza Lukáš a Jara Jandásek


Až výraznější tlak v širší poslední čtvrthodině a několik momentů, díky nimž jsme se vrátili do hry a brankově vyrovnali nepříznivě rozehraný zápas, rozhodly o tom, že jsme nakonec zachránili aspoň bod.

Zápas ovlivnily dva momenty: Ve 46´ nemávnutý, ani nepísnutý ofsajd hostů, z něhož padla druhá branka Dobšic, a pak velice sporný moment ve vápně Dobšic cca v 73´, kdy zde po kontaktu s dobšickým hráčem padl a zůstal ležet Žanek! Bohužel hlavní sudí byl daleko, asistent Artur nic neviděl, ani praporkem neukázal - a hlavní penaltu nepískl! Možná se přizná onen dobšický zadák a napíše, jestli to byl faul, nebo ne.



Náš závěrečný tlak v posledních minutách a nastaveném čase už byl jalový.

                      (lan)



4 komentáře:

  1. Včerejší zápas jsem viděl trochu, vlastně úplně jinak, než píšete.
    Soupeř hrál,jak znám Dobšice, stejně jako vždy. Chtěl držet míč a kombinovat.
    Je to podobný styl, který chceme hrát i my, jenže z naší strany včera chyběla chuť, přesnost a hlavně u nás některých zodpovědnost, vůle a morálka. Takto alibisticky predvedenou hru jsem už dlouho nezažil a doufám,že taky znovu dlouho nezažiju!
    Ofsajd při druhém gólu nebyl, byl to jen alibismus našich obránců a faulu na Žanka,o kterém píšete, předcházela jeho ruka, takže se rozhodčí rozhodl nepisknout ani jeden moment, toto rozhodnutí už nechám na něm..
    My musíme přistupovat k fotbalu úplně jinak a úplně všichni. Protože, když se na nás chodí dívat děti, které chceme trénovat a vychovávat, tak jim musíme jít příkladem! Včera to tak bohužel nebylo...
    Jura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za vysvětlení a fundovaný názor. Kromě nějakého svého pohledu na zápas se snažím vždycky do reportů zakomponovat názory diváků, které zachytím v éteru. Třeba i já si myslím, že ofsajd při druhé brance Dobšic nebyl, ale většinové "haló" v ochozech vyznívalo opačně. U faulu na Žanka jsem to blikl až v momentu, který je připojen.
      Stojím si ale za tím, že nás Dobšice včera předčily v projevech fotbalové zkušenosti a že na nás byly výborně připravené. Asi si před zápasem promítaly video ze zápasu soupeře. Na webu je náš minulý zápas v Rakšicích od pana Štolpy. :-). Na zápas jsem přišel deset minut před koncem první půlky a podivoval jsem se, že na hřišti není Roman. Prý byl vystřídán.... jeho razance a tvrdá střela mi v zápase chyběly.

      Vymazat
    2. No zrovna Roman se musí mnohem více snažit;-)

      Vymazat
  2. IV.C: Dyje - Božice/Břežany B 2:6 (2:1). naše branky: 2x Honza Szabó, Lukáš Hrobár, Roman Šob, Miloš Novotný, Honza Bártl

    OdpovědětVymazat