čtvrtek 9. září 2021

Obecní stodola u božické Jednoty se zbourá!

Zadokumentovat a zbourat...

Mnohaletá diskuze, co bude s obecní stodolou vedle prodejny COOP Jednota v Božicích, je u konce. Dnešní zasedání zastupitelstva rozhodlo jednomyslně: zadokumentovat a zbourat.


Všechno ostatní projednávané je ve velké většině z našich stránek známé. Tak jenom vypíchnu projekt na stavbu nových hasičských garáží vedle sběrného dvora, příprava na kanalizaci v Zámlýní, cyklostezka od paní Fojtíkové až na konec Kolonie a příprava  vybudování sítí k 39 novým rodinným domům za DPS a řadovkami.

Zajímavostí bylo taky to, že zastupitelstvo neschválilo prodej pozemků na základě žádostí dvou občanů. Jednalo se o pozemek v Českých Křídlovicích a na Kolonii. A možná někoho potěší, že v Božicích bude zřízen samoobslužný Z-BOX umístěný u kulturního domu. Jedná se o samoobslužné výdejní místo Zásilkovny.

A pokud covid dovolí, tak se do konce roku uskuteční setkání obce se seniory. A příští týden je uzávěrka Božického zpravodaje. Kdo chce něco napsat, ať svůj příspěvek doručí do středy na obecní úřad.

                                      (lan) 





5 komentářů:

  1. Hasiči budou budovat něco nového a kvalitního? 👍👏!
    Neschvaleni prodeje zahrad NĚKTERÝM a schválení prodeje NĚKTERÝM občanům...👎
    Proč?
    Jura

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jak s přidělenýma bytama..ti co bydlí jinde byt dostanou a druzí musí počkat ��

      Vymazat
  2. Zase zmizí kus krásné historie, která dělala vesnici vesnicí. Kolik stodol ještě zbývá. :-(
    A ještě o to radostně píšete, to mě mrzí, zrovna vy který se tváří jak historii miluje.
    Asi jen tu na papíře.
    I.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o tom nepíšu radostně. Já jen reflektuji dění v zastupitelstvu. Tady se problém vždycky nechá mlčky vyhnít a pak se najde praktické řešení - zbourat! Těch domů, které tady šly k zemi jenom proto, že se "vytěžily" nebo "vybydlely" byly desítky. Nerad bych tady citoval hojně rozšířený názor, s nímž se neztotožňuji, který vyznívá volně přeloženo asi tak v duchu "co je starý, to je k ničemu, to se zbourá". Nemám žádné právo někomu něco vyčítat nebo vytýkat, ale duch vesnic v pohraničí se díky tomu z velké části vytratil. V Božicích máme to štěstí, že řada budov nepřízeň osudu přečkala, udržuje se a i dneska je pro naši obec charakteristická. Jenom by skoro všechny potřebovaly dotáhnout život v 21. století k úplné spokojenosti. Za všechny uvedu dvě památky: "klášter s přilehlou budovou" a sochu sv. Donáta.
      P.S. A k té nešťastné stodole snad jenom tolik, že už před 30 lety bylo pozdě, ale bylo by bývalo mělo smysl ji zachránit. Platí ale ono okřídlené: Pozdě bycha honit."

      Vymazat
  3. A ještě bych odkázal na můj facebook, tam se diskutuje daleko živěji a zazněl tam i jeden výborný nápad od předsedy Okrašlovacího spolku ve Znojmě Otto Boudy. Tak se tam podívejte.

    OdpovědětVymazat