pátek 19. listopadu 2021

Tiše odešel pan Bohumír Koláček


Pana Mirka Koláčka jsem měl v posledních letech docela blízko a když byl venku, tak jsme se i pozdravili. Zdravíčko ho však už nějaký čas trápilo. Mnozí z vás si jej vybaví i v řadách božických fotbalistů 70. let.


Dovolím si zde ocitovat kousek z mé brožury Střípky z fotbalové historie obce Božice (1955 - 2015).

V kapitolce Největší fotbalové úspěchy jsem zachytil i moment z poloviny 70. let a nazval jsem ho Postup do III. třídy 1975/1976: V napínavém souboji o prvenství ve IV. B třídě obsadily nakonec Božice 1. místo s 25 body a postoupily do vyšší soutěže (III. A tř.). Druhé Blížkovice (23 bodů) musely do kvalifikace o postup. Kádr Božic tehdy tvořili mj. hráči: L. Švancara, M. Fojtík, Jan Solař, M. Bětík, P. Hataš, J. Musil, B. Petr, B. Koláček a vojáci Lipovský, Melich a Petrik. 

Vítězná sestava z roku 1975:



2 komentáře:

  1. Vůbec jsem ho na fotce nepoznala. Vím, že byl nějakou dobu hodně nemocný. Naposledy jsme se s ním setkali před několika roky na pravidelném srazu ze základní školy, byl milý, vtipný, jako vždycky a hlavně s vousy, což nás pobavilo. Hodně jsme si popovídali a hlavně zavzpomínali na chvíle, které jsme spolu všichni, z naší ulice, společně zažili. Znali jsme se od úplného dětství, protože jsme bydleli na stejné ulici a chodili spolu od první třídy, až do ukončení, do školy. Byl to velice hodný a dobrý kamarád. Odešel další z našeho ročníku. Milý Mirku, odpočívej v pokoji. Nikdy na Tebe, pokud budu žít, nezapomenu. (me)

    OdpovědětVymazat
  2. Dědo nikdy na tebe nezapomene.

    OdpovědětVymazat