pátek 10. února 2023

Zádrhel se stavebními parcelami za DPS

Vlevo vzadu stojí DPS, pozemek za DPS 
 (zde vlastně před DPS) směrem doprava je
plocha určená k zástavbě

 Když konečně po roce projednávání obdžela božická radnice stavební povolení pro stavbu 39 RD v lokalitě za DPS, objevil se zádrhel. V zákonné lhůtě pro odvolání (nesouhlas, námitky) podal jeden z osmi vlastníků pozemků protest a odvolal svůj souhlasný podpis na dokumentaci.


Obec s ním nyní vede intenzivní jednání, neboť jinak hrozí komplikace a zdlouhavé řešení žádosti a vydání územního rozhodnutí. Pokud se podaří včas najít smírné řešení, mohou být podány na stavební úřad ve Znojmě žádosti na stavby vodovodu a kanalizace společně se stavebním povolením, povolením na veřejné osvětlení, na komunikace a možná i částečné zasíťování plynovodem.

Vzhledem ke stávající situaci není ještě zpracován položkový rozpočet a tudíž nejsou ani stanoveny ceny jednotlivých stavebních míst. Vše kolem vedení elektřiny zajišťuje E.GD, veřejné osvětlení zaplatila obec, v zemi je i kabeláž s chráničkou na internetové připojení. Takže až po vysoutěžení vody a kanalizace by mohla obec stanovit cenu ... nižší než tisíc Kč však nebude, když třeba v nedalekých Oleksovicích se prodává 1m2 za 1.999,- Kč s DPH.

Zájemci o stavební parcely se mohou v případě nejasností a k získání bližších informaci obrátit na Obecní úřad Božice. Momentálně je situace ještě otevřená, jak s časovými, tak finančními údaji. Aktuální informace se jistě objeví na úřední desce obce Božice.

                    Zpracoval -lan-

Žádné komentáře:

Okomentovat