pátek 15. dubna 2011

Média: Vyšly Noviny Niva 1/2011


Tento týden vyšlo první letošní číslo Novin Niva. Tak jak rychle mizely z pultů našich prodejen, dalo by se usuzovat, že své čtenáře stále mají. Vzhledem k tomu, že je tam řada příspěvků i z mého pera, dovolím si aspoň malou poznámečku.
V tomto vydání vidím minimálně tři pozitiva: Podařilo se získat nové autory příspěvků, to za prvé, některé obce výrazně rozšířily své zpravodajství (nejen Božice, ale i Břežany či Borotice) a za třetí: Je-li někdo v materiálech „osloven“ (třeba i kriticky), dostává od nynějška možnost reagovat hned v tom daném čísle NN! Již NIKDY se nesmí opakovat zneužití našich místních novin (placených z našich společných peněz) úzkou skupinkou mocných! Vypustit smradlavý pšouk a potají se radovat, jak to komusi „osolil“ a jak ho – nejlépe v předvolebním období - pošpinil. Pokud se tak někdy v budoucnu stane, bude to jak vážné varování pro vydavatele, tak i varovný signál pro čtenáře! Tak tolik můj „podotek“ k aktuálnímu vydání Novin Niva.
Zároveň věřím, že Noviny Niva budou od letošního roku pravidelně umísťovány na web DSO Niva (http://www.dsoniva.cz), který je bohužel silně zanedbaný. Myslím, že je načase se zeptat, kdo ho má vlastně spravovat a aktualizovat. Momentálně to vypadá, že správcem je „kapitán Nemo“!

P.S. Na bídný stav webu DSO Niva mě upozornil nedávno jeden čtenář našich stránek. Ještěže se pořád najdou lidé, kterým různé nešvary kolem nás nejsou jedno!

                              Ladislav Nevrkla









Žádné komentáře:

Okomentovat