neděle 13. listopadu 2011

Bude zájem o rozvoz obědů?

Anketu mezi občany připravuje božická radnice. Jejím tématem bude otázka namířená především ke starším spoluobčanům a lidem v domácnosti: Měli byste zájem o rozvoz obědů v obci?

Téma se nabízí samo. Máme v obci několik jídelen. Tou nejdůležitější a kapacitně nejvýhodnější je jídelna obecní v kulturním domě. Protože odtud obědy bereme, vím také, jak kvalitně vaří. Proto jsem na zasedání finančního výboru navrhl, zda by nebylo pro tuto jídelnu (potažmo pro obec jako zřizovatele této jídelny) zajímavé zřídit službu občanům - rozvoz obědů z této jídelny.
Mám s tímto způsobem své velmi dobré zkušenosti ze svého současného pracoviště v Pohořelicích. Tam jídelna, která byla zřízena v bývalé vojenské jídelně v areálu bývalých kasáren na kraji Pohořelic zajišťuje rozvoz dokonce snad třemi rozvozci. Za každý oběd si připlácíme 5 Kč za tento dovoz. Vybíráme si tam ze tří až čtyř jídel (je to město, v Božicích beru i to jedno jídlo, když je jídelníček kvalitní a pestrý) a každý den kolem 11.30 h mám oběd v jídlonosiči až přímo na pracovišti, občané vyjdou akorát před svůj dům, nebo mají boxy, aby si vyměnili plné jídlonosiče za prázdné. Platíme po skončení  měsíce za odebrané obědy. Zatím jsem nezaznamenal žádný problém. Systém objednávání je stejný jako v Božicích. Paní Iveta je i v tomto směru pohotová, ochotná a příjemná.
Starosta obce přijal doporučení finančního výboru jako možné a zmínil je i na zasedání posledního zastupitelstva 11.11.2011.
Osobně bych možná ani anketu nedělal a rozvozovou službu bych v nejbližším možném termínu zřídil. Existence příspěvkové organizace Služby Božice se přímo nabízí k praktické realizaci rozvozů. A že bude mezi občany o tuto službu zájem, o tom jsem stoprocentně přesvědčen. Co vy na to, vážení spoluobčané?
                                                                                                             Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Na webu obce www.bozice.cz byla spuštěna anketa: Uvítali byste rozvoz obědů do domácností (či na pracoviště, dodávám já)? Možnosti jsou: a)ano, odebíral bych pravidelně, b) ano, občas bych tuto službu využil, c) ne, d) nevím. Hlasovat můžete klidně i na tomto webu, můžete k tomu napsat i něco víc. Třeba se najde i někdo, kdo by si rozvozovou službu vzal jako živnost! (lan)

    OdpovědětVymazat