neděle 26. srpna 2012

Dorostenci fotbaloví a produktivní

Božice -Hevlín 5:0 (2:0). Výsledek asi hovoří jasně, průběh pohledného zápasu nás docela potěšil. Třebaže jsme opět nenastoupili v úplné sestavě, podařilo se sestavit jedenáctku, která nám představila řadu kvalitních a nadějných božických hráčů.

Co potěšilo zvlášť, byl návrat dvou "ztracených synů" - Vojty a Čagina - do dresů božického dorostu. Oba ukázali, že ze svého fotbalového umění nic nezapomněli, ba právě naopak. Flegmatický Vojta v brance představoval velkou jistotu a kdyby měl kopačky, byl by jeho výkon naprosto dokonalý. Už to, že za svá záda nepustil ani jednu střelu, dokládá jeho velké brankářské umění. Čagin to měl na svém postu těžší, ale blýskl se řadou úspěšných zákroků, hrál velmi disciplinovaně a odpovědně a podobně jako Vojta se blýskl i několika efektními zákroky "pro diváky".
Nejsilnější zbraní našeho celku však byli opět ti, na nichž letos visí největší tíha každého zápasu, a to: Ruda, Martin, Lukáš a náš elitní střelec Sláva. Výborně je doplňovali všichni ostatní. Matěj si to vyzkoušel v útoku a po Slávově nezištné přihrávce dal náš druhý, uklidňující gól. Bojovný a běhavý Franta chvílemi hodně připomínal svého bratrance Pacíka a náš nejmladší hráč Kája svého úspěšného bráchu Mariana, který letos dorostence trénuje. Vidět byli i Michal s Filipem, ale možná až budeme v úplné sestavě (hlavně chyběl dovolenkující Roman a obránce Jirka), bude jim víc vyhovovat jiný post. Zatím totiž jsme nuceni stále ještě trošku improvizovat.
Věříme, že za týden (opět hrajeme doma) 1.9.2012 proti Olbramovicím se už ukážeme v té nejsilnější sestavě, předvedeme opět výborný fotbal a přilákáme do ochozů ještě více diváků. Naši dorostenci si to letos bezpochyby zaslouží. Jedou zatím na půl plynu, ale výborně.
Sestava: Vojta Bačo - Ruda Čížek, Karel Vávra, František Kudlička, Martin Zedníček, Lukáš Svoboda, Filip Kresan, Michal Švéda, Sláva Urban, Adam Egner, Matěj Zifčák. Vedoucí mužstva a trenér Marian Vávra. Rozhodčí Michal Ďurko.
Branky: 4 - Sláva Urban, 1 - Matěj Zifčák
Telegraficky k zápasu: Začali jsme zostra a po minutě hry jsme vedli 1:0, když Sláva perfektně kopl přímý kop. Pěknou střelou se blýskl Lukáš v 9´ a Sláva v 11´ technickou střelou-přihrávkou k tyči, kterou Matěj tentokrát proběhl. Technickými kousky nás Sláva zásoboval po celé utkání, občas však jsme cítili, že je mohl zakončovat jinak či lépe: buď potáhnout blíž k brance, nebo dříve přihrát. Jeho technické střele v 18´ chyběl pouze úspěšný zásah, stejně jako Matějově pěkné střele v 21´. Právě taková nádherná kombinace stála u našeho druhého úspěchu v 28´.  Stoper Ruda poslal dlouhou přesnou přihrávku na Slávu a ten v dobré příležitosti přihrál ještě nabíhajícímu Matějovi - a bylo to s přehledem 2:0. Další šance Matěje či Slávy zůstaly bohužel bez úspěchu.
Druhý poločas jsme zahájili podobně jako ten první a Sláva dal v 46´ po rychlé akci zleva třetí gól Božic. Stav 3:0. Potom jsme na na dvacet minut ubrali plynu a hosté se několikrát dostali taky do šance. Vojta však vše likvidoval se stoickým klidem anebo míč dvakrát hypnotizoval a ten šel skutečně vedle tyče, aniž by se ho snažil zasáhnout! Postupně jsme však opět přidali, čehož dokladem byla pěkná akce a střela Michala v 73´ a Matesovo sólo zakončené však srážkou s gólmanem v 74´.
O konečnou úpravu skóre se v závěru zápasu postaral opět krásnými brankami Sláva. Nejdříve v 85´  zvýšil na 4:0 a poté završil krásné sólo a podtrhl konečný účet zápasu na 5:0.
                            Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat