neděle 7. října 2012

Oleksovické Dynamo jen tak neshořelo (akt. 9.10.)

Božice - Oleksovice 3:2 (3:0)
Začalo se kvůli přerušení žákovského utkání (pro velký liják a vítr) se zpožděním. Jako by nám to sedlo. Zahájili jsme ve velkém stylu, přehrávali jsme hosty prakticky ve všem a tak vedoucí gól Pacíka v 21´ byl relativně až dost pozdní. V 25´ zvyšoval Marian hlavou po výborném rohu Džampa a v 33´ upravil naše vedení tvrdou přesnou nechytatelnou přízemní střelou Honza. bylo to 3:0. Naše další výborné příležitosti zůstaly nevyužity. Jako výborný tah se ukázala změna v našem rozestavení - Evžen v útoku, Honza předsunutý záložník a Lopík ve středu zálohy. první půlhodinu byla jistější naše levá strana a bylo to znát. Jak jsme začali odkopávat, už byla chyba.

Do 2. půle vlítly "jiné" Oleksovice. Zraněného Merhauta vystřídal Vybíral (byl pozičně výborný), nebezpečný byl Kir, J. Hajzner i Meister, rozchytal se Valenta. Náš bezkrevný laxní výkon byl postupně potrestán dvěma brankami J. Hajznera a L. Meistera a moc nechybělo, aby Dynamo sahalo po vyrovnání. Naštěstí pro nás hostům v závěru i v nastavení došly síly a tak jsme zasloužené vedení udrželi až do 95´. Důležité tři body zůstaly doma. Naštěstí!
Sudí Chromý pískal dobře, výborně  mu asistoval Šachl i slečna Procházková. Hostující fanoušci sice brblali, ale bezdůvodně.
Naše sestava: David Sláma (bývá jindy jistější) - Zdeněk Chrenovský, Lukáš Machač (pilíř zadních řad, jenom by si měl oba beky dirigovat, aby věděli, co mají dělat), Lukáš Chromý - David Švejdík(terén mu dneska neseděl, i tak naše jasná opora) - Roman Šob (zápasy Hostan OP jsou na něj příliš velkou zátěží, pokud musí nastoupit hned od začátku; , Pavel Ležák (třetí pilíř, ale prý bývá lepší), Marian Vávra (až na drobnosti se mi líbil) - Jan Kudlička (další z opor, jenom kdyby neměl řeči do vlastních řad ..., říkali ...) - Evžen Egner (nové místo v útoku mu naprosto sedlo, hlavně v 1. p. byl vynikající, bojovník a kontaktní hráč, gólman Valenta z něho byl určitě docela mimo), Tomáš Kudlička (neměl dneska tolik prostoru a příležitostí, ale dal nesmírně důležitý první gól). Střídali Michal Topolčan (v 65´ místo Romana Šoba, hrál myslím po roce a jsem přesvědčen, že patří do základu) a Tomáš Rauš (v 75´ místo Lukáše Machače, který musel do práce). Trenér Viktor Luskač, asistent trenéra Jan Kudlička st., vedoucí mužstva Ivan Marek.

Jak to všechno začalo: Kluzký terén byl hned od počátku nebezpečný pro všechny hráče. Nejvíc na to doplatil oleksovický Merhaut, který právě kvůli tomu kulhal od 1´ a v poločase byl vystřídán. My jsme se pustili zostra do ofenzívy, ve 2´ střílí Pacík, míč byl odvrácen na roh, kopal ho Honza a míč byl opět sražen na roh. Tentokrát Honzův centr přistál na Evženově hlavě a míč šel jenom těsně vedle pravé tyče. Po dalším rohu byl Marianovi mávnut ofsajd., podobně jako ve 4´ Evženovi. V 5´ měl Honza naši první tutovku, dostal míč "do ulice", proti vybíhajícímu gólmanovi ale neuspěl a míč skončil na rohu. V 7´ potáhl náš útok Pacík, Roman dobře nacentroval do ohně a následně Honza vybojoval další roh. Když to takhle po sobě čtu, znovu si vybavuji, jakou drtivou převahu jsme měli.. V útočné akci byl Evžen a v 10´ pálil Marian z 20 m po zemi, gólman Oleksovic byl pozorný.
Až v 11´ kopali hosté svůj první roh, naštěstí hlavička z něj šla nad.. Ve 12´ kopal Evžen na branku, Pacík dobře clonil gólmanovi a ten jenom se štěstím likvidoval Evženovu střelu.. Po střetu Džampa se soupeřem ve 13´ byla hra na několik minut přerušena a Džamp na chvíli pobýval v zámezí.
Po faulu na Pacíka kope v 17´  Honza, odražený míč se dostal k Lukášovi Chromému a ten z malého vápna přestřelil!!! Proboha, co chceme víc?! Ve 20´ centroval Lopík, domácí zadák podklouzl a v padá dal úmyslnou ruku. Přímý kop na velkém vápně kope po zvláštních "tazích" s Džampem Pacík. Perfekní  ranou obstřelil zeď a s mírnou tečí oleksovického zadáka skončil míč za zády překvapené=ho Valenty. Šli jsme do vedení 1:0.
U zrodu další dobré příležitosti byl v 23´ Evžen, Pacík to z odkopu poslal vysoko nad. V 25´ kopal roh Džamp tak výborně, že jeho krásný míč přistál na hlavě Mariana a ten ukázkově skóroval na 2:0. Perfektní centr, perfektní hlavička a navýšení našeho vedení! Jedeme výborně a o ničem nepochybujeme.
Poté se přeci jenom hra vyrovnala, naši trošku plynu ubrali a do šancí se dostali i hosté. Slámič úspěšně zasahoval po střelách B. Hajznera v 29´ (střelu vyrazil) a dalšího oleksovického střelce v 30´ (opět vyrazil a následně J. Hajzner z gólovky přestřelil). Naši třetí tutovku spálil Pacík v 31´, když přeloboval nejen gólmana, ale i branku! V 32´ Slámič vyrážel nebezpečnou oleksovickou střelu.
V 33´se na velkém vápně napřáhl k nechytatelné bombě Honza a vedli jsme už 3:0.
Kolem 40´ měly dvě šance Oleksovice - střelu M. Popera chytil náš brankář a brzy poté J. Hajzner opět přestřelil.
I my jsme měli dvě velké příležitosti: Tu první v 41´ v provedení Džampa: jeho přízemní tvrdá střela šla přímo do gólmana, a podruhé pálil ve 42´ Marian, jeho střela byla sražena na roh.
Ve 2. půli už to nebylo z naší strany ono. Oleksovice tlačily, Meisnerova hlavička šla v 51´ vedle a po té tečoval Zdeněk naštěstí na roh. Z náhlého protiútoku v 55´ utekl J. Hajzner Zdeňkovi a podél gólmana poslal míč zkušeně do naší branky. Oleksovice snížily na 3:1.
Jednu z mála našich šancí v té době vytvořil v 56´ Honza, jenže Pacík poslal slabou střelu do náruče Valenty.  V 57´ jsme opět vzadu chybovali, ale Slámič míč vytáhl na roh. "My si koledujeme, nemůžeme vzadu tak hrát". V 59´ nebyla uznána naše branka pro ofsajd - kopal Honza, Džamp dával hlavou do branky.
V 60´ opět výborně zasáhl Slámič ("Konečně se dneska chytil"), ale stejně v 61´ nezabránil druhé brance Oleksovic, když míč do naší branky doklepl Meister. Bylo to najednou kontaktních 3:2 a my jsme se začali bát o výsledek. Oleksovice vycítily šanci a valily na naši branku jeden útok za druhým. Delší přerušení přišlo v 67´, kdy B. Hajzner schytal tvrdou ránu míčem na žaludek a chvíli to vypadalo, že je bez sebe! Honzův dlouhý centr v 70´ gólman chytil. V 74´ se Pacík na velkém vápně točil z míčem, až nakonec vypálil, ale jeho střela šla vedle levé tyče. Pak však zachraňoval Machy a po rohu pálil zdálky nebezpečně oleksovický Vybíral. "Chlapi, dejte do toho všechno, vždyť voni se vo to bojí!" povzbuzovali se z lavičky Oleksovičtí. Až v 80´ jsme konečně zaútočili i my, ale Honza přestřelil. Ještě 3x zahrozily Oleksovice, ale už to neměly tu razanci, docházely jim síly. V pětiminutovém nastavení jsme nakonec jasně přebrali iniciativu my, Honzův kop vypíchl v 94´ Valenta nad branku na roh a v 95´ přihrál Honza pozdě Marianovi a ten, byť v gólovém postavení, nedal. Měli jsme kopat další roh, ale rozhodčí Chromý právě v té chvíli utkání ukončil.
"My jsme byli špatní, ale Oleksovice byly ještě horší," říkal mi po zápase jeden divák a pokračoval: "A tak jsem o poločase odešel do hospody. Vlastně mi byla zima, zas tak špatné to nebylo!" A tak nějak to bylo doopravdy. Nehrajeme ještě pořád stoprocentně, ale není to beznadějné. Střídající Michal do mužstva zapadl a pořád nám chybí pracovně zaneprázdněný Marek Chýla. Aleš Žák byl uvolněn na hostování.

V neděli 14.10.2012 jedeme k důležitému utkání do Jaroslavic. Minimálně bod by byl dobrý! Hraje se už v 15 hodin, odjezd od hřiště je ve 14 h.
Tak a to pro tentokrát vše, zavřete oči a jděte klidně spát. A ať se vám něco pěkného zdá. Třeba o tom, jak si po výborném výkonu vezeme tři body od jaroslavického sv. Donáta.
                      Ladislav Nevrkla

K následujícím víkendovým zápasům:
Hostan OP: Jaroslavice „A“ Božice NE 14.10. 15:00 Ďurko Coufal, Bula

Dorost: Hevlín Božice SO 13.10. 15:00 Jenerál

Žáci: Šanov Božice SO 13.10. 10:15 Ďurko

Žádné komentáře:

Okomentovat