středa 3. října 2012

Vzhůru na Oleksovice! Dynamo? Shořelo!


Naším aktuálním soupeřem budou v neděli 7.10.2012 hráči Dynama Oleksovice. Provokativní titulek jsem si "vypůjčil" od soupeřů hokejových Pardubic, kteří na pokřik domácích fandů "Dynamo!" odpovídali zcela spontánně "Shořelo". I my si to přejeme a na hřišti to musíme dokázat prakticky.Najít něco na webu o našem soupeři je přímo nadlidský výkon. Z odkazu na webové stránky fotbalistů se vyklubal místní tým malé kopané FC Kozina Oleksovice (hrají v něm stejně převážně aktivní fotbalisté, např. Jiří, Radek a Bronislav Hajznerovi, Varhaníkovi, Dočekalovi aj.), ale údaje o tradičním účastníkovi okresního přeboru, kde nic, tu nic! Jenom na webu obce je malá zmínka:
"V roce 2003 bylo postaveno v obci nové hřiště na kopanou, včetně zázemí: samozřejmě šatny pro sportovce a také celoročně otevřená hospoda, o jejíž provoz se stará místní fotbalový klub TJ Dynamo Oleksovice." Ta hospoda je na dobré úrovni, když hrajeme v Oleksovicích, tam tam vždycky na něco zajdu.
Taky je na webu obce rozsáhlá fotogalerie k letošním oslavám 50 let oleksovické kopané - viz http://www.oleksovice.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=39:vyroi-50-let-zaloeni-fotbalu-v-oleksovicich&catid=14:kultura&Itemid=4
 
O posledním oleksovickém utkání se píše ve Zpravodaji OFS:
Oleksovice-Mor. Krumlov B 2:1 (1:0). Domácí podali solidní výkon podepřený bojovností a zaslouženě vyhrál nad mužstvem z čela tabulky. V průběhu zápasu šli do vedení góly Kira a Jiřího Hajznera, toto vedení mohli ještě navýšit. Nabídnuté šance promarnili. Hosté před koncem střetnutí snížili Staňkem, pokoušeli se i o vyrovnání, Oleksovičtí už vítězství z rukou nepustili.
My se chceme na vlastní kopačky přesvědčit, jestli jsou Oleksovice momentálně tak dobré a jestli jejich "zmrtvýchvstání" v zápase s Mor. Krumlovem B nebylo jenom dílem okamžiku nebo náhody.
 
Takže v neděli 7.10.2012 v 15.30 hodin na hřišti v Božicích.
 
                          Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat