neděle 28. října 2012

Noviny Niva č. 3: Nakročeno správným směrem

Nové číslo čtvrtletníku DSO Niva přináší několik pozitivních novinek. Tou patrnou na první pohled je zeštíhlení obsahu. Jednoznačné plus! Ty dvě dvojky v počtu stran jsou únosné maximum. Mediální trh je v současné době v krizi a cesta z krize ven není "ve vatě", ale v kvalitě, stručnosti a aktuálnosti.
Tou druhou vítanou změnou je je nová rubrika Z policejního deníku (nebo Z policejních svodek, jak je uvedeno v novinách). Tato rubrika má v současné době naprosto legitimní a nezastupitelné místo ve všech médiích. To není bulvarizace, jak "melou" někteří, kterým není milé, když se o problémech, jež řeší policie, píše. Za komunistů byla taková "blokáda" informací jednou z režimních pák - až do roku 1964 nesměly být v novinách takové zprávy otiskovány. Teprve v čase "jarního tání" v komunistickém Československu se mohla v Rudém právu objevit tzv. Černá kronika.
Dnes stojíme na prahu neskutečné drzosti, bezostyšnosti a troufalosti ve všech sférách života. Kriminalita a vandalismus jsou průvodním jevem těchto negativních jevů. Zatčení a vazba pro sociálnědemokratického hejtmana Davida Ratha je první vlaštovkou. Bezskrupulózní politici počínaje těmi komunálními a konče "velkými rybami", prazvláštní druhy manažerů, poradců a rychlokvašených podnikatelů z počátků privatizace mají najednou utrum a jejich ignorantství a bezohlednost má už vážné trhliny a policejní "klepeta" i soudní verdikty jsou nesmlouvavé: jde se sedět "natvrdo"!
Vítám tedy novou rubriku Novin Niva a přimlouvám se za to, aby hrušovanská a prosiměřická policie informovaly o své činnosti pravidelně, v každém čísle našich novin.

                                                  Ladislav Nevrkla

1 komentář:

  1. Podle policejních zpráv se policisté dostali na stopu 18-ti letého vandala, který nedávno v Božicích posprejoval velké množství různých objektů. Způsobená škoda je zatím vyčíslená na 10 000 Kč.

    OdpovědětVymazat