pátek 12. října 2012

Proč se ztratily Babišovy noviny v Božicích?

Zcizení téměř celého přídělu včerejšího vydání (11.10.2012) bezplatného týdeníku "5+2 Znojemsko" ze stojanu u obchodu s textilem Ludmily Škrabalové vyvolává zcela určitě dohady: Proč?
Kdosi využil polední přestávky a ze stojanu vzal vše, co v něm bylo. Prý na topení!!! Věřit takovému vysvětlení však zní velmi, ale velmi nevěrohodně. Zašel jsem si - tak asi jako řada jiných zklamaných - do prodejny Coop Jednota a zalistoval novinami. A ejhle! Na dvojstraně 16-17 je anketa  se sedmi lídry volebních stran. Asi se sedmi lídry stran, u nichž se předpokládá úspěch ve volbách?! Už samotný výběr "zavání"! Minimální mi tam chybějí dvě strany - Zemanovci a Moravané. Naopak jedna, byť sympatická - tam dle mého názoru přebývá - Piráti! Že by kvůli sympatiím vydavatele novin Andreje Babiše? Jeden z důvodů, proč zmizely Babišovy noviny ze stojanu je na světě.
Mě však původně napadl důvod asi pravděpodobnější: V anketě jsou totiž prázdné odpovědi u lídrů komunistů (V. Adama), sociálních demokratů (M. Haška) a lidovců (St. Juránka). Všechno lídři stran s pevným voličským jádrem. A disciplinovaným. Skoro bych řekl se 100% jistotou, že noviny zmizely právě z tohoto důvodu. Den před volbami.
Už jsem to tady v Božicích na vlastní kůži zažil ve volbách 1998, kdy si šéf jedné kandidující strany šel stěžovat panu starostovi, že jsme porušili volební kampaň tím, že jsme rozeslali volební program počátkem volebního týdne! Ukrást nám to nemohli, tak si aspoň postěžovali a požalovali. Myslím, že dotyční vědí!!!
Věřím, že ani tentokrát to nebude nic platné. Když to převedu na Babišovy noviny, z těch čtyř stran se dá jedna vybrat a zvolit. posuďte sami a vybírejte: TOP 09 a Starostové pro Jihomoravský kraj (tím názvem má mé sympatie a Honzu Vitulu znám osobně :-) ), Strana zelených (kandiduje za ně božický občan Bohuslav Bernard), Občanská demokratická strana (šanci na zvolení má velmi schopný, zkušený a odpovědný komunální politik, starosta Únanova Ing. Vojtěch Fabík) a nakonec pro mladé může být atraktivní i Česká pirátská strana, za kterou na 2. místě kandiduje můj bývalý žák Tomáš Vymazal). Důležité bude přijít k volbám a využít kroužkování (na změnu stačí 5% hlasů pro kandidáta v rámci volební strany). A pamatujte, co lístek, to jeden hlas!!! Nikoliv jako v komunálních třeba 15, když je patnáctičlenné zastupitelstvo! Málo se o tom mluvilo, lidi prý volby nezajímají a stejně k nim nepřijdou. Škoda každého, kdo svého volebního práva nevyužije!
                                              Ladislav Nevrkla

Žádné komentáře:

Okomentovat